Kenai

NO55341/15

Kenai er en skikkelig go'gutt. Han elsker all form for kos og lek i hundegården. Kenai fungerer bra i spannet og går alle posisjoner. Han er ikke noen kommandoleder, men holder linen stram og går fremover så lenge det er et kjent spor å gå etter. Kenai er en sterk hannhund som jobber fra det øyeblikket selen kommer på. Han er fantastisk med valper og har oppdratt alle som er kommet i hundegården. Han er en svært rolig hund og dette smitter over på de som står sammen med han.  Kenai er en snakkesalig gutt, mye brumling i hundegården når vi er ute for å fore eller skal på tur. Kenai er en hannhund med mye kraft og personlighet. Selv om har ikke er en kommandoleder har han en viktig plass i spannet og vi nyter godt av hans egenskap til å overse alt annet en trekkarbeidet. Det er ikke så lett for en unghund å dra han med seg etter mus ut av løypa.

Kenai er blitt vår mest arbeidsomme spannhund. Noen leder er han ikke, men går i lead om det er nødvendig. Høyre og venstre er ikke ord han fortsatt ikke ser vitsen med. Han er ofte bak i spannet og utgjør en viktig del av å komme seg løs når man har kjørt seg fast. Han er blitt mors go'gutt og har en spesiell tilknytning til sine mennesker. I flokken er han rolig og avbalansert. Han har må sette de unge hannhundene på plass ved gjevne mellomrom. 

Kenai har sesongen 2020/2021 blitt en mer avslappet hund, spesielt i flokken. De unge hundene er vokst opp og han kan nå leke med dem i stedet for å oppdra dem, noe har trives godt med. I spannet er han den han alltid har vært, men vi ser at størrelsen hans begynner å bli et problem for han. Han klarer ikke å holde samme fart som de mindre hundene over lengre distanser.

Kenai har i sesongen 2021/2022 slitt med å holde følge på treningene. Han har en komfortfart på 8-10km/t og når det går fortere enn dette klarer han ikke å henge med på distanser lengre enn et par mil. Vi har derfor bestemt oss for at Kenai skal få flytte til noen som har et mindre spann og trenger en stor kraftig hannhund eller til en aktiv familie som vil ha en hund til å trekke pulk og bære kløv.


Født: 29.10.2015

Størrelse: 32kg

Posisjon: Wheel, spann


Stamtavle


Meritter

Utstilling

Utstillingsid: 181007 her fikk Kenai G.

Løp

Fullført Herringen Trail 2018 i lead & wheel 12km/t som gjennomsnitt. Delmerittering til 3. premiering 

4. Plass TromsQuest RNB1 20km 2019, weal, 12,9km/t i snitt. Delmerittering til 3. premiering