Kenai

NO55341/15

Kenai er en skikkelig go'gutt. Han elsker all form for kos og lek i hundegården. Kenai fungerer bra i spannet og går alle posisjoner. Han er ikke noen kommandoleder, men holder linen stram og går fremover så lenge det er et kjent spor å gå etter. Kenai er en sterk hannhund som jobber fra det øyeblikket selen kommer på. Han er fantastisk med valper og har oppdratt alle som er kommet i hundegården. Han er en svært rolig hund og dette smitter over på de som står sammen med han.  Kenai er en snakkesalig gutt, mye brumling i hundegården når vi er ute for å fore eller skal på tur. Kenai er en hannhund med mye kraft og personlighet. Selv om har ikke er en kommandoleder har han en viktig plass i spannet og vi nyter godt av hans egenskap til å overse alt annet en trekkarbeidet. Det er ikke så lett for en unghund å dra han med seg etter mus ut av løypa.

Kenai er blitt vår mest arbeidsomme spannhund. Noen leder er han ikke, men går i lead om det er nødvendig. Høyre og venstre er ikke ord han fortsatt ikke ser vitsen med. Han er ofte bak i spannet og utgjør en viktig del av å komme seg løs når man har kjørt seg fast. Han er blitt mors go'gutt og har en spesiell tilknytning til sine mennesker. I flokken er han rolig og avbalansert. Han har må sette de unge hannhundene på plass ved gjevne mellomrom. 

Kenai har sesongen 2020/2021 blitt en mer avslappet hund, spesielt i flokken. De unge hundene er vokst opp og han kan nå leke med dem i stedet for å oppdra dem, noe har trives godt med. I spannet er han den han alltid har vært, men vi ser at størrelsen hans begynner å bli et problem for han. Han klarer ikke å holde samme fart som de mindre hundene over lengre distanser.


Født: 29.10.2015

Størrelse: 32kg

Posisjon: Wheel, spann


Stamtavle


Meritter

Utstilling

Utstillingsid: 181007 her fikk Kenai G.

Løp

Fullført Herringen Trail 2018 i lead & wheel 12km/t som gjennomsnitt. Delmerittering til 3. premiering 

4. Plass TromsQuest RNB1 20km 2019, weal, 12,9km/t i snitt. Delmerittering til 3. premiering