Uksahkka Fávdna (Nuka)

NO53393/20


Nuka kom til oss fra en familie i Tromsø og er derfor vært med på veldig mye, men har ikke gått i spann før. Dette fikk hun prøvd med en gang hun kom til oss, noe som gikk veldig bra. Nuka jobbet godt, men forsto ikke helt at vi skulle gå i trav og ikke løpe forbi hundene foran, men dette retter seg nok etter noen turer. Hun gikk sammen med Tanana på sin første tur i spann, det er veldig greit med rutinerte, uproblematiske hunder som kan lære opp nye i spannet. Nuka synes Tanana var veldig spennende, så hver gang vi stoppet til vanningspause måtte hun lukte og logre ekstra mye. 

I hundegården er hun den mest spennende hunden av alle (ifølge de andre i flokken, noe Nuka ser ut til å synes er helt ok). Hun logrer og hilser på alle gjennom nettingen. Det blir spennede å bli bedre kjent med henne og når løpetiden er over skal hun få hilse på alle de andre hundene.

Nuka har fått hilse på alle og forsto raskt at hun måtte oppføre seg. Hun fant fort tonen med Rashka etter at hun ble fortalt hvordan man ikke oppfører seg i en hundeflokk. Rashka er ei veldig omgjengelig tispe som aldri har vært i krangel med andre hunder. Vi valgte derfor å introdusere Nuka til henne først slik at Nuka kunne lære hva som var greit og ikke uten at det ble noe drama. Etter Rashka fikk Nuka hilse på alle de andre tispene etter tur, det var ikke et problem. Når løpetiden var over fikk hun også hilse på hannhundene, litt mer rot da hannhundene var IA-kullet fortsatt er veldig unge og var litt vel mye interessert i Nuka, men på tross av dette gikk alt kjempefint. I spannet er Nuka blitt mye flinkere. Hun sliter litt når det er glatt da hun ikke har funnet riktig teknikk enda, men hun jobber veldig bra i spann til at det er hennes første sesong. 


Født: 10.08.2020

Størrelse: 19kg

Høyde: 56cm

Posisjon: Spann


Stamtavle


Meritter

Løp

TromsQuest 20km 2023: 91-23004 - Delt 4. plass - Fullført