Finnemarka Ruffian

SE50750/2014

Ruffian kom til oss i voksen alder fra Finnemarka kennel og Christen Rose-Andersen. Selv om Ruffian er av den mindre sorten, så er hun en kjemperessurs i spannet og jobber som en helt i sela. Hun kan til tider være litt av en bråkebøtte, og liker å skjenne på de andre når de leker i hundegårdene.

Vi forsøkte å ha henne i lead med Misha og konstaterte at Ruffian holder lina god og stram. Men hun kunne ikke høyre og venstre særlig bra, noe som kan stamme fra at Christen har lært henne opp på gee og haw. Ruffian er en snill og grei hund som elsker å bli klødd på magen. Hun har vist at hun er i stand til mye den korte tiden vi har hatt henne. Hun tilpasser de fleste situasjoner, men er ikke den som overvelder fremmede eller kjente for deg saks skyld. Ruffian Er en hund som alltid gir alt i selen, uansett hvor hun er i spannet. Hun forstår seg riktignok ikke på snørekjøring med ski, men dette kan vi leve med.

Ruffian er med tiden blitt en brukbar lederhund. Hun har  lært seg de nye kommandoene og jobber om mulig enda bedre enn før. Hun er svært lien av vekst, noe som gir en del utfordringer, spesielt om det er mye sne. Hun er ingen brøyter, selv om hun uten problemer går usporet. I hundegården er hun alltid ute etter kos. hun fungerer svært godt sammen med hannhundene og blir ikke like fort irritert på de yngste når de ikke lar henne være i fred.

Ruffian går i fleste posisjonene, men hun er ingen hovedleder. Hun går imidlertid veldig godt som partner til en annen hund, og hun er veldig flink til å prøve å dra en ung og ivrig hannhund med seg fra situasjoner med andre dyr som står utenfor løypa. Selvom det ikke alltid er så enkelt å dra med seg en stor hannhund på 27 kg når man er en liten tispe på knappe 16 kg.


Stamtavle


Meritter

Utstilling

Utstillingsid 181007 her fikk Ruffian G


Løp

4. Plass TromsQuest RNB1 20km 2019, weal, 12,9km/t i snitt. Delmerittering til 3. premiering