Født 12.02.2018

14.02.18 

I dag e valpene veid, de er gode og runde og har økt vekta kraftig. Tundra er hos dem stort sett hele tiden og har knapt tid til å spise og ta en tur i hundegården.

Har hatt en telefonrunde til de som dessverre ikke fikk valp hos oss. heldigvis hadde 6 av de 23 fått tak i valper hos andre. Har tipset dem om andre kull som er på gang.

18.02.18

Det er full pupp, valpene ligger bare og ruller som små selunger, de er rolige og sover mye. Vi har satt opp webkamera ved valpekassen så de nye valpeeierne og mange flere kan følge aktiviteten i valpekassen.

24.02.18 

I dag har vi veid valpene de øker stadig vekten og er god og rund. Det er blitt mer "lyd" fra dem og de løfter seg opp og prøver å gå. De har fått opp øynene i dag og reagerer på lys og bevegelse. 


07.04.18

I dag dro Leah til sitt nye hjem på Skage i Trøndelag og vil bli et medlem i en ny flokk med blant annet 2 gråhunder.

Den nye eieren er Kolbjørn Thun.

Vi vil ønske lykke til med et nytt spinnvilt medlem i familien.

11.02.18 

Temperaturen til Tundra var gått ned til 36,4 grader da var det klart at valpingen var i gang. Om natta fikk hun ligge på soverommet slik at vi hadde kontroll på henne.

Kl 0500 kom hun opp i senga og var tydelig urolig. Prøvde å få henne til å ligge i kurven ,men det var hun ikke interessert i. Tundra var urolig og løp ut og inn hele dagen. På kvelden ville hun helst ligge ute i hundehuset noe som ikke var aktuelt.

Kl 22:20 kom en hannvalp på 349g etterfulgt av en tispe kl 22:30 som veide 280g så kl 23:15 kom en tispe på 291g.

Tundra ble roligere og valpene var i full patting.

Det ble antydet 4 eller 5 valper når vi var i røntgen så nå var det bare å vente. Kl 0300 ble det tatt kontakt med dyrlege for å konferere hvorfor resterende valper ikke kom. vi ble enig om at vi skulle gi det litt mer tid.

KL 0530 hadde Tundra og valpene sovet en stund så da måtte det vel være på tide for jordfar å ta en powernapp.

Etter 2 timer tok dyrlegen kontakt og ville ha Tundra bort på klinikken for å se om det var flere valper. Det var det ikke. I B-kullet ble det 3 velskapte valper, vi vil takke dyrlegesenteret på finnsnes for god oppfølging

04.03.18

I dag har vi hatt koselig besøk av de nye eierne til hannvalpen og vi hadde en innføring i å  klippe klør. Tundra har godt med mat til valpene, de er gode og runde så vi trenger ikke å begynne med og tilleggsfore de riktig ennå. Valpene begynner nå å bli mer oppmerksom på omgivelsene og reagerer når det kommer noen til valpekassen. De er kontaktsøkende kommer bort og lukter på og biter i handa når man stikker den ned i valpekassen.


Valpenes vekst

Bjørgaskogens B'Nero

Nero er en (tidvis) rolig og djerv krabat. Han må av og til sette på plass sine litt mindre søstre. Yndlingsleken er å bite Tundra for så og springe under sofa å gjemme seg. Han er veldig trygg på seg selv og takler nye "ting" og situasjoner på en rolig måte. 

Bjørgaskogens B'Taiga


Hun er en tispe som er aktiv hun liker å lose på katta når hun er i nærheten. Hun er veldig forsiktig når hun tilnærmer seg nye "ting". Snøen var veldig spennende hun for som en snøplog og så ut som en snøhund. Hun er ganske tøff og ypper seg gjerne på sin litt større bror.


Bjørgaskogens B'Leah

Hun er den minste i flokken, men den mest aktive. når hun var 6 uker klatret hun over valpeinnhenget. Hun har kontroll på alt rundt seg og "sover med et øye". Hun erter på søskene og smetter unna slik at de ikke når henne. Hun er meget hengivene ovenfor folk og får nok mest kos av de som kommer på besøk.