Nyheter

Vi har hatt 2 helger med besøk og trening. Først ute var Tanya og Inger-Lise, neste var Trond-Arne.

Lille rolige ville Vinga er kommet i hus. Hun oppførte seg eksemplarisk på hjemturen.

Med dommerbytte bare noen uker før visste vi at denne utstillingen ikke kom til å gå vår vei. Det viste seg å stemme på en prikk.

Høstens andre og siste samling. Vi kjørte hjemmefra allerede tirsdag og fikk noen dager med litt malingsarbeid på hytta før samlingen. Hundene fikk dermed mye trening på oppstallingswire, noe vi anser som veldig viktig.

Høstsamling er noe vi alltid prøver å komme på. Det er veldig bra for hundene, spesielt de unge, å være på samling med mange ukjente hunder. Det er også en god måte ¨å få trent på ro, hvile, møtinger og passeringer. Samt treffe mange andre med interesse for hund, vi fikk og med oss Troms Quest møte, god mat og...

Vi driver egentlig med hundekjøring i større spann, men tenkte det kunne vært gøy å dratt på canicross. Andreas skulle konkurrere med Trond-Arne (og en hel del andre) med en hund og løype på 4,4km.

I løpet av høsten har Chygge gått flere prøver. Vi er veldig fornøyde med hennes innsats.

Det var en del diskusjon på om vi skulle stille noen hunder overhode i Tromsø. Med lineupen av dommere visste vi at det var lite sannsynlig at noen av våre hunder kom til å gjøre det bra, men ettersom Chygge skulle dit uansett bestemte vi oss for å stille Nanook og Iroh.

Vi var litt i tvil på denne utstillingen. Vi kjente ikke til dommer og ingen kunne komme med noen utfyllende informasjon. Vi valgte derfor å meldte på 3 hunder, Iroh, Nanook og Butler. Butler ble igjen hjemme da Carina skulle dra alene. Nanook hadde selvsagt røytet all underull og så ikke særlig pen ut, men hun mangler bare stor-CERT for...

Årets NM i Bandhund foregår i Salangen. Da er det ekstra stas når de 2 hundene fra Troms Elghundklubb kommer fra vår kennel. Ekvipasjene er: Bjørgaskogens A'Tero og Tommy Nilsen, Bjørgaskogens B'Nero og Christian Haugland. Begge hundene er etter Vossasvarten's C'Tundra.

Vi valgte å ta en tur sørover som kombinert ferie og hundeutstilling. Selv om 2 av 4 hunder er helt nedrøytet og de resterende 2 her midt i røyting tenkte vi at det kunne bli gøy uansett. Vi hadde ikke noen store forventninger til premiering ettersom vi stiller med delvis nakne hunder. Vi skulle møte Ann Kristin og hennes 2...