Nyheter

Det var mye frem og tilbake om hvilken klasse vi skulle kjøre. Vår opprinnelige plan var å kjøre 60km og låne bort 3 hunder til Trond slik at han kunne kjøre 20km, men som følge av Andreas' skulderskade ble det 3 spann i 20km. Dette førte til at Trond fikk nesten det samme spannet som Rislaløpet, Tanana ble byttet ut...

Beaskadas 2023

06.01.2023

Vi har flere ganger forsøkt å kjøre Beaskadas, men av ulike årsaker har vi ikke fått det til før i år. Vi var veldig spente da dette var det lengste løpet vi hadde kjørt hittil og vi ikke følte at vi hadde fått trent optimalt. I tillegg har Andreas problemer med venstre arm og vi var ikke sikre på om...

Den 20.09.2022 reiste Chygge til Sørreisa for å delta på jakta 2022. Tidlig på morgenen den 25.09.2022 var hun og Helge ute i skogen, Chygge hadde masse å lære.

For oss ble dette årets siste utstilling. Valget på hvem som skulle stilles var vanskelig, bortsett fra Iroh var det ingen som var helt sikre før dagen vi meldte på. Det endte med at Iroh, Ursa, Becket, Tara og Chygge ble påmeldt. Beklageligvis røytet Ursa all underullen uken før vi skulle stille, så hun ble ikke med.

Vi har tatt turen til Evertmoen for høsttsamling. Ettersom hundekassen ikke var ferdig bygget til samlingen i Alta utgikk dessverre denne, derfor ble jomfruturen tatt til Evertmoen.

Da var det endelig blitt kaldt nok til å trene hundene. Vi har hatt en veldig varm sommer og høst, så vi er havnet på etterskudd med treningen. Hundene var overlykkelige for å få løpe foran trollcarten igjen.

Helga ble brukt på NKKs utstilling i Tromsø. Vi var ikke overbegeistret for dommerne da alle har preferanser for tyngre og grovere hunder, noe våre ikke er.

Tror vi må ha hatt et kurs i å gjennomføre planer, for til vår store overraskelse startet vi hjemmefra FØR skjema. Vi hadde med 2 huskier og 2 elghunder i bilen, elghundene var for unge til å stilles, men Nanook og Iroh skulle prøve seg i ringen.