N J(B)CH 

Ittugaisas Chygge

NO44754/22

Lille Chygge kom til Skibotn fra Rolf og Unni Johansen i Lyngen. Chygge er en tøff liten tispe, selv om Apollo var litt skummel i starten. Hun er en rolig liten frøken, men synes også det er mye spennende ting man kan se på. Hun har allerede vært i løpegården (uten huskyer) og var såpass tøff at hun turde å lukte på Kazan gjennom nettingen. 

Nå som hun er blitt varm i trøya er ingen husky for stor eller vill. Alle kan legges i bakken (tror hun) med de riktige teknikkene. 

Chygge har fått lære at man må oppføre seg. Huskiene er flinke til å si ifra dersom hun er litt vel rampete, men på tross av at de er mye større er de veldig forsiktige og hun får en mye mykere behandling enn de nesten jevngamle huskyvalpene. 

Chygge har vært med på alt siden hun kom til oss og er en trygg valp. Vi har trent litt lydighet, noe hun er veldig flink til. Det neste som står på tapeten er sportrening noe alle gleder seg til.

Chygge er en veldig entusiastisk hund. Det er ingenting hun heller vil enn å gjøre nøyaktig som vi vil, men det er ikke alltid hun helt forstår hva hun skal gjøre. Hun er en ivrig jakthund og har i løpet av høsten gått inn på flere elgfall uten antydning til usikkerhet i forhold til dette. Hun har noen ting hun må trene på fremover, fokusering på hva vi holder på med er en ting da hun er svært observant og kan av og til glemme hva hun skulle gjøre dersom det kommer en lavtflygende kråke.

I løpet av sommeren 2023 har Chygge rukket å være på flere utstillinger. Det startet med Good på Villmarksmessa i Bardu og endte med CERT, Nordisk CERT, Junior CERT, Jubeleums CERT og BIM på NKK Tromsø. Vi er veldig fornøyde med Chygge i utstillingsringen. Hun stiller seg praktisk talt selv, bare litt veiledning på hvor hun skal løpe. Hun bryr seg overhode ikke om hva dommeren gjør, eller hva andre hunder gjør. Faktisk så foretrekker hun å sove mens hun venter på sin tur.

Chygge gikk sin første prøve 01.08.2023. Hun gjorde det veldig bra sammen med hundefører Helge. Poengsummen ble 92 og 1.premie 


StamtavleMeritter

Prøver

Prøvenummer 35-23028 her fikk Chygge 92 poeng og 1. premie

01.08.2023: Godkjent ettersøkshund med Helge

Prøvenummer 37-23024 her fikk Chygge 77 og 81 poeng og 1. premie.

Prøvenummer 35-23029 her fikk Chygge 97 og 1. premie

Utstilling

Utstillingsid 220176 her fikk Chygge HP BIR (valpeshow)

Utstilligsid 230291 her fikk Chygge G.JK

Utstillingsid 230265 her fikk Chygge VG.JK 1.JKK

Utstillingsid 231011 her fikk Chygge VG.JK 1.JKK

Utstillingsid 231012 her fikk Chygge Exc.JK 1.JKK

Utstillingsid 23013 her fikk Chygge Exc.JK 1.JKK CK CERT 1.BTK NORDIC.CERT JUN.CERT JUB.CERT BIM