Norsk Elghund Sort


Vårt oppdrett på norsk elghund sort befinner seg i Sørreisa. Det drives av Helge og Evy Jakobsen

Vi startet med vår første hund i 2001. Tanja var da 2år gammel, en blanding mellom Norsk Elghund Sort og Norsk Elghund Grå. Helge har alltid vært aktiv på jakt, og hund hadde lenge vært et ønske. Tanja var en god jakthund og ble brukt både som band- og løshund, hun ble omplassert til pensjkonisttilværelse da hun ble 10 år.

Det var bandhundegenskapene Helge foretrakk. Dette førte til at vi i 2005 anskaffet vår første Norsk Elghund Sort. Puma var en god jakthund, men ettersom hun var litt engstelig av seg ble hun aldri noen avlshund.

Helge hentet Tundra i 2013. Hun viste raskt evner til jakt, men også et godt gemytt. Hun har i flere omganger vist hva hun er god for. Tundra ble derfor mor til det første kullet fra Bjørgaskogen kennel.

Valget av alvshunder skjer i samarbeid med alvsutvlaget i Elghundklubben. For oss er det viktig at hunder som avles på skal ha god helse, godt gemytt og gode jaktegenskaper. Det legges ned mye arbeid i å få frem en god alvshund og vi stiller derfor krav til våre valpekjøpere. Vi selger ikke valper til et hjem hvor de ikke blir brukt i jakt.

Ta gjerne kontakt, kontaktinformasjon finnes under :)

Kontakt

Bjørgaveien 484

9310 Sørreisa

(+47) 40 41 28 38