Siberian Husky


Vår siberian huskykennel ligger i Skibotn. Det er Carina Jakobsen og Andreas Hansen som driver kennelen.

Starten på oppdrett av Siberian Husky går mange år tilbake selv om den første huskien ikke kom i hus før 2014. Carina har alltid hatt en lidenskap for hund. Startet med 101 Dalamtinere og det tok vel helt av da barnefilmen Balto kom ut i 1995. Hundekjøring ble dermed en drøm, noe som førte til at Carina valgte å gå på folkehøgskole med hundekjøring og friluftsliv etter videregående. 

Når året på folkehøgskolen var over ble det snart klart at husky, det måtte man ha, men under studentlivet var det ikke verken tid eller økonomi til hund. Carina beholdt kontakten med lærer, Stian Harsfjord, og passet hundegård ved enhver annledning. Etter Finnmarksløpet 2014 var overstått fikk hun dermed DeeDee som sin første hund fra Stian. Det tok likevell en tid før den første Siberian ble anskaffet, Misha kom ikke før feburar 2016.

For oss er det viktig at de hundene som skal brukes i avl holder rasestandarden. Vårt mål er å ha gode brukshunder som samtidig er rasetypiske, i tillegg til at hundenes gemytt og helse må være tilfredsstillende. Vi har stort fokus på harmoni i flokken og velger avlsdyr på bakgrunn av dette.

Ta gjerne kontakt. Informasjon finnes under :)


Kontakt

Nordlysveien 2719

9143 Skibotn

(+47) 98 69 46 76

carius_91@hotmail.com