Siberian Husky


Vår siberian huskykennel ligger i Skibotn. Det er Carina Jakobsen og Andreas Hansen som driver kennelen.

Starten på oppdrett av Siberian Husky går mange år tilbake selv om den første huskien ikke kom i hus før 2014. Carina har alltid hatt en lidenskap for hund. Startet med 101 Dalamtinere og det tok vel helt av da barnefilmen Balto kom ut i 1995. Hundekjøring ble dermed en drøm, noe som førte til at Carina valgte å gå på folkehøgskole med hundekjøring og friluftsliv etter videregående. 

Når året på folkehøgskolen var over ble det snart klart at husky, det måtte man ha, men under studentlivet var det ikke verken tid eller økonomi til hund. Carina beholdt kontakten med lærer, Stian Harsfjord, og passet hundegård ved enhver annledning. Etter Finnmarksløpet 2014 var overstått fikk hun dermed DeeDee som sin første hund fra Stian. Det tok likevell en tid før den første Siberian ble anskaffet, Misha kom ikke før feburar 2016.

Carina flyttet sammen med Andreas i 2018 og det ble fort klart at det var veldig urettferdig at hun hadde 2 hunder mens Andreas hadde ingen. Dermed måtte det kjøpes 2 hunder til. Når man har flere enn 2 huskier ender det som regel opp med enda flere, vi var ikke noe unntak. 4 hunder var jo litt lite når man kjørte bratte bakker, så 2 til måtte vel være greit. Har man 6 kan man like greit ha 8, da kan man kjøre løp. 8 ble til 10 som ble til 14 i 2022. 

Vi hadde vårt første valpekull i 2020. For oss er det viktig at de hundene som skal brukes i avl holder rasestandarden. Vårt mål er å ha gode brukshunder som samtidig er rasetypiske, i tillegg til at hundenes gemytt og helse må være tilfredsstillende. Vi har stort fokus på harmoni i flokken og velger avlsdyr på bakgrunn av dette. Når vi har valpekull har vi dette for å tilføre nye individer til egen kennel. Det vil som regel være flere valper i et kullet en det vi har behov for og vi selger derfor disse valpene.

Når det gjelder valg av valp er dette noe som ikke alltid er det enkleste. Vi har noen ting vi ønsker i våre hunder, men å se disse egenskapene på så unge valper er ikke en lett oppgave. Det er ikke bare arv som spiller inn men også miljø, derfor vil valper fra samme kull kunne utvikle seg forskjellig. Egenskaper som vi liker er ikke nødvendigvis det andre ønsker i sine hunder så vi prøver alltid å finne rett hund til rett hjem da det kan være store variasjoner på personlighet innenfor samme kull. Det viktigste for oss er at både valpen og nye eiere får det bra og er fornøyde.

 Vi oppfordrer til å ta kontakt om man er interessert i valp. Vi har ikke kull hvert år, men har som regel en klar plan på hvilke hunder vi skal avle på fremover.


Kontakt

Nordlysveien 2719

9143 Skibotn

(+47) 98 69 46 76

carius_91@hotmail.com