Avlyste løp og veien videre

20.02.2021

Denne sesongen har vi bare hatt ett løp i sikte. Bergebyløpet, men som følge av corona ble dette avlyst. Dette var en skuffelse for oss men det er alltids neste år.

Selv om det har vært mange tunge timer på trollcart i mørket velger vi å se på den lyse siden. Vi har mye tid til å trene med unghundene. Ursa viser gode tegn som lederhund og vi vil arbeide videre med henne, Nanook og Meta som lederhunder. 

Valpene fra CA-kullet er veldig ivrige i selen. Turene er veldig spennende i starten. Spesielt Iroh er i motsetning til navneopphavet sitt spinnvill. 

Alle hundene virker veldig glade for at vi endelig har fått snø. Vi er i alle fall lykkelige over å slippe trollcarten, forhåpentligvis resten av sesongen.

Selv om Kazan fortsatt er hovedlederen vår har vi nå flere som fungerer bra i lead. Nanook og Meta har utviklet seg til brukbare ledere, selv om Meta synes det er spennende med spann bak seg. Arven har også blitt en mye bedre leder dette året og har gått i lead på mange treninger.

Fremover vil vi nok kjøre mange korte turer slik at vi kan ha med unghundene. Vi har ingen flere løpsplaner i år annet enn eventuelt digitale løp. Vi har allerede deltatt i HomeRunRace og det var en morsom opplevelse. 

Vi har også testet dekken på hundene og konstatert at vi må ha noen flere i strl m, og en til i strl s. Håper corona er såpass under kontroll at vi kan dra til Kiruna på Sleddogsymposium til høsten.

Gleder oss til fine turer fremover med alle hundene. Ikke minst gleder vi oss til at Bjørgaskogen's F'Caiza skal flytte inn hos oss om bare noen få uker.