Chena på besøk :)

09.02.2018

Vi har vært så heldige å få låne Chena til Herringen trail i Mosjøen. Chena bor til vanlig hos Monica A. Sundset på Snykovet kennel.

Vi har slitt litt med å få fullt 4spann til Herringen trail. Uforutsette ting førte til at den ene tispa vi skulle låne, ikke lengre kunne gå løpet. Vi kontaktet Monica for å høre om hun kanskje kjente noen som hadde en voksen siberian husky til låns. Vi ble veldig glade da Monica sa vi kunne låne Chena. Carina har i lengre tid beundret Chena på avstand, og nå får vi ha henne i spannet vårt.

Vi var litt bekymret for hvordan det skulle gå med Misha og Chena. Misha har hatt innbilt svangerskap og vært litt hormonell i den forbindelse. Carina skulle hente Chena i Tromsø og tok med Misha slik at tispene kunne hilse på nøytral grunn. Det gikk over all forventning. Misha og Chena fant tonen med en gang og gikk sammen i lead samme kveld.

Det var litt startproblemer. Chena hadde ikke sett skikkelig løssnø på en stund og da måtte det utnyttes at man kunne dykke. Vi har byttet litt på kombinasjonene i spannet og etter flere forsøk kommet frem til at Misha og Kenai går veldig bra sammen i lead. Chena virker også som om hun trives som bakhund, slipper å tenke på hvilken vei vi skal gå.

Vi har også drevet med arbeid i hundegårder, samt potestell. Chena var bare litt fornærmet etter kloklipp. Chena var furten på alle, innkludert Andreas som ikke hadde gjort noe som helst. Surmulingen var heldigvis kortvarig, og Chena ville ha kos når vi var ferdig med hundegårdsarbeidet. 

Vi er veldig glade for å ha fått låne Chena. Hun er en trivelig hund som fungerer kjempebra i flokken. Vi kunne godt tenkt oss å hatt henne lengre, men regner med at Monica vil ha henne tilbake etter at løpet er overstått.