Chygge på jakt 2022

31.10.2022

Den 20.09.2022 reiste Chygge til Sørreisa for å delta på jakta 2022. Tidlig på morgenen den 25.09.2022 var hun og Helge ute i skogen, Chygge hadde masse å lære.

Det er flere ting en bandhund må kunne, finne elg er jo selve målet, men det er mye som ligger i dette. Det er ikke bare sporet på bakken som er viktig, omgivelsene har like stor betydning. En bandhund må være oppmerksom, stille og i stand til å lede jeger inn på dyr slik at det er mulig å få fall. 

Det er ikke bare hunden som må være flink på jakt, det ligger mye ansvar på jegeren. For å kunne utnytte hundens potensiale må jegeren vite hvordan h*n skal opptre med hunden.

Det er altså viktig med samspill mellom hund og jeger. 

Chygge er svært ung og er veldig ivrig og ønsker å gjøre alt riktig. Da er det godt å være med en erfaren jeger som kan hjelpe henne med oppgaven. Selv om hun er ivrig er det viktig å huske på at hun fortsatt er ung, det er derfor alltid plass til henne i ryggsekken slik at hun får nok hvile.

Chygge har vært så heldig at hun har vært med på 8 fall, selv om hun ikke var den som fant elgen først fikk hun være med på feiringen. Hun fikk også spore frem til flere fall. Hun har derfor fått en god preging på elg og vet litt mer hva som venter henne i fremtiden.