Finnmarkstur og hundekjøp

31.10.2020

Vi bestemte oss for at vi trengte litt avveksling fra Skibotn og tok turen opp til Leif Herleiksplass i Verangerbotn

27.10.2020 - Dagen i dag gikk til Vadsøtur. Leif og Tommi hadde hviledag, og da tok vi det vi også. Andreas hadde aldri vært i Vadsø før, så det var en ny opplevelse. Vi fikk hilse på alle hundene til Leif og Carina falt med en gang for 2 stykker. Tanana og Nilsa.

28.10.2020 - 09.00 startet treningen. 18 hunder denne gangen. Andreas ble nødt å dra alene da Carina hadde migrene. Det var mye is, og ettersom Andreas kjørte sist ble det mye knust is i løypa. Det ble kjørt 46km også denne dagen, men det gikk fortere og Kenai klarte ikke å holde farten like godt som de andre hundene. Ragne kom over med Bjørgaskogen's CA Ozai og det var veldig fint å se han igjen, selv om han ikke kjente oss. 

29.10.2020 - Siste treningstur på finnmarksturen gikk av stabelen kl 09.00. Andreas måtte ut uten Carina igjen, men det gikk veldig bra. Det ble litt spenning på turen da vi traff 3000 rein på flytting. Heldigvis er Leif dreven i å kjøre uten å forstyrre reinflytting. Vi fikk prøve Tanana i lead igjen og når Andreas var kommet hjem var det ingen tvil om at Tanana skulle være med og tilbake til Skibotn. Etter at alt papirarbeidet var overstått ble Tanana med tilbake til hundehengeren før vi alle gikk til sengs

25.10.2020 - Turen startet med en lang kjøretur. Hundene ble puttet i den nylig oppgraderte hundehengeren. Vi startet hjemmefra kl 08.00, sånn ca. Med 10 hunder i hengeren og fullpakket Caddy gikk bar det nordover. Turen gikk fint, vi fikk sjekket bremser og dekk på både bil og henger da et par elger fant ut at de skulle krysse veien rett foran oss. Alt fungerte og både vi og elgene kunne fortsette turen.

26.10.2020 - Dagen startet kl 07.00. Da gikk det ikke å sove lengre. Hundene sov på kassa så vi sto opp å satte dem ut på wire. Iroh og Zuko hadde tydeligvis spist halm i kassa å var i litt dårlig form. Litt parafin fikk fart på sakene og guttene ble etterhvert kvitt halm. Håper de har lært at de ikke er drøvtyggere. Vi startet treningen kl 09.00. Vi lånte ATV og kjørte 17 hunder. 7 av våre og 10 av Leifs. Våre 7 gikk bak lokomotivhundene fra Finnmark. Andreas ble satt bak rattet og tilbakela sin lengste tur noensinne på ATV. Det ble 46km, den lengste turen på våre hunder i år. Dette gikk over all forventning, hundene var glade og fornøyde etter turen. 

30.10.2020 - Hjemturen startet kl 06.00. Meningen var å starte kl 07.00, men vi våknet så da kunne vi like greit kjøre. Turen hjem virket mye kortere av en eller annen grunn. Vel hjemme fikk alle hundene løpe noen runder i løpegården før de kom i sine egne hundegårder. Tanana ble med inn for å bli bedre kjent med oss, noe hun tok med knusende ro på tross av at hun er utehund.


Alt i alt hadde vi en kjempefin tur. Vi lærte utrolig mye av både Leif Heirleiksplass og Tommi Marjamäki. Vi takker for flotte turer og hyggelige samtaler utover kvelden. Vi kommer til å ta med oss de rådene vi fikk videre og gleder oss til å teste alt ut i praksis.