HomeRun Race

08.02.2021

Da hadde vi deltatt på årets første løp. Dette løpet var et hjemmeløp og helt uoffisielt, vi kjørte i våre egne treningsløyper. 

Fredag 05.02.2021

Vi valgte å delta i 100km klassen da vi ikke var sikre på om vi rakk å kjøre 150km ettersom vi hadde avtaler på fredag som ikke kunne flyttes. Løpet startet kl 10.00. Vi fikk ikke startet før kl 14:40. Da var vi klar på trollcarten og kjørte 33.72km. Turen gikk bra, men det var startet å sne, noe som gjorde at hjulene på vogna ble litt større enn vanlig.

Lørdag 06.02.2021

Vi fikk startet litt tidligere i dag. Siden det hadde snødd ganske mye velgte vi å kjøre opp til Galggo for å ta en sledetur. Vi hadde med oss et 8-spann fra Skibotn husky så vi fikk begge kjøre hvert sitt spann. Med sledevekt på ca 60kg og mye nysne ble turen litt tung, men hundene arbeidet veldig bra. Kazan og Meta fungerte som brøyteledere. Meta har vist talenter for å gå usporet tidligere og fikk nærmere 20km i lead med brøyting. Turen ble på totalt 30.31km hvor vi kjørte litt rundt på vannet og trente på kommandoer med Kazan og Meta.

På veien hjem kom vi på den fantastiske ideen om at vi kunne kjøre trollcarten hjem fra Lullestua. En tur på 18.81km. Hundene var ikke slitne etter turen på Galggo så vi tok sjansen på at det ikke var kommet alt for mye snø. Carina stillte seg på vogna og startet turen hjem. Det var kommet en del snø og det var svært tungt å dra en vogn på 130kg gjennom nysnøen. Det værste var imidlertid bakken opp Fossemelen. Der er det veldig bratt og i tillegg var det is på alle de strategiske plassene. Altså der det var brattest, trerøtter eller dumper i løypa. Turen opp gikk veldig sakte, men vi har sterke hunder som jobber bra, så kom opp til slutt. Kan vel avsløre at turen gikk i 8,8km/t i snitt. Ikke veldig fort med andre ord. Vel hjemme tenkte vi at hundene ville hvile resten av dagen, men de hadde nok energi til å lage en liten ulekonsert. 

Søndag 07.02.2021

Vi trengte ikke å kjøre stor mer enn 20km for å være oppe på 100km, men vi tenkte hvorfor ikke prøve seg på 150km. Det var nå kommet så mye snø at vi kunne kjøre slede ved Lullestua. Altså der vogna vår sto lørdag. Vi fikk til loop på 7 km. Denne kjørte vi 10 ganger. Da var både kjører og hunder mektig lei av den samme strekningen. Men vi klarte å få 70km siste dagen å nådde derfor opp på 150km. Hundene var lei av runden, men ikke utslitte. Vi fikk trent alle tispene i lead i løpet av dagen. 9t ute i skogen gjør at man får sove godt om natta. Carina ønsker seg forresten en sittedel til skunken for fremtidige langturer

Alt i alt var dette en fin opplevelse. Vi vant dessverre ingen premier, men fikk delta på et løp i år, selv om det ikke var et offisielt et.

Hundene i spannet var: Kazan, Meta, Arven, Nanook, Tanana, Rashka, Kenai og Soica.