Høstferie 2018

05.11.2018

Endelig var det ferie for oss også. Ferien ble tilbragt på hytta i Bjørga hvor vi har flotte treningsforhold. Selv om det var litt regn ble det mange fine turer.

Treningen startet med tur opp fra Bjørga til hytta. Det er 3km oppoverbakker så vi hadde bestemt at det bare skulle kjøres opp en gang ettersom vi ikke har fått trent så mye frem til nå. Hundene klarte turen uten problemer, selv om Carina måtte gå opp noen bakker. Uno var ikke helt med på at han skulle ligge på wire, men etter litt godsnakking ble alt bedre.

Første natten lå hundene på hengeren da det regnet kattunger. Ingen klaget på dette, faktisk var det flere som ikke likte å bli vekket for å komme ut til frokost. 

Flere dager med god trening fører til rolige hunder. Selv Tundra er med på turene, selv om hun ikke akkurat trekker i spannet. God trening og god hvile er tingen, og det hjelper å være alene på fjellet uten tungtrafikk like om hjørnet.

Når Andreas kjører hundene skjer det mye rart. Her er et eksempel. Vi har trent mye på at lederhundene skal stå frem, og det har gitt gode resultater.

Selv om ferien ikke er over er hytteturen det. Snø og deretter regn sørget for is og glatte bakker. Så vel hjemme i Skibotn prøver vi å unngå de mest isete veiene. Hundene virker fornøyde med å komme hjem til de vanlige husene sine igjen. Nå starter treningen hjemme for alvor og vi øker antall kilometer ettersom det er litt mindre bakker. Nå er ferien over og vi er tilbake i hverdagen.