Høstsamling på Alapmoen 2023

10.09.2023

Høstsamling er noe vi alltid prøver å komme på. Det er veldig bra for hundene, spesielt de unge, å være på samling med mange ukjente hunder. Det er også en god måte ¨å få trent på ro, hvile, møtinger og passeringer. Samt treffe mange andre med interesse for hund, vi fikk og med oss Troms Quest møte, god mat og et foredrag av Steinar og Ulrikke Kristensen. I

08.09.2023 - Avreise hjemmefra. Denne gangen overgikk vi oss selv. Vi hadde planlagt, til og med laget liste. Vi hadde derfor med oss (nesten) alt, det eneste som ble glemt var tennvæske og solkrem. Vi kom tidlig og fant plass, ettersom vi skulle få selskap av flere andre prøvde vi å finne et sted med plass til alle. Hundene kom fort ut av kassen da det var varmt. Vi fikk selskap utover kvelden og det ble en sen tur med hundene, varmen førte til at det ikke ble mer enn 5 km som inkluderte en vanning og 2 turer gjennom elven. 

09.09.2023 - I løpet av natten var Tanya kommet, hun skulle kjøre med oss og få prøve seg på Trollcart. Vi forsøkte å fordele unge hunder med erfarne. Tanya sin nyeste hund, Violeta, havnet i det største spannet på ATV, mens Sprig og Fersken fikk gå i wheel på Trollcart i 6-spann. Dette var første turen til Sprig og Fersken i spann, og de var veldig flinke. Heller ikke i dag kunne vi kjøre lengre enn 5km, men vi fikk til gjengjeld 2 turer, en på morgenen og en på ettermiddagen. Til tur nr. 2 var Trond-Arne og Akira ankommet og han fikk kjørt sin første tur på Trollcart med 6 hunder. Tanya fikk med alle sine 3 hunder i ATV-spannet. Alle hundene var kjempeflinke. 

10.09.2023 - Det var litt kjøligere i dag og vi kom oss ut før steiksola kom. Tanya satt på med Carina og de kjørte ATV med 12 hunder. Trond-Arne kjørte trollcart med 6 hunder, Akira fikk også prøve seg i lead på slutten av runden. Turen gikk jevnere i dag, ettersom Trond-Arne hadde kjørt en gang før så trengte vi ikke å vente på han i kryssene og kunne kjøre sammenhengende mellom vanningene. Violeta har vist seg å være en rutinert tispe med mye trekkvilje og godt humør. Hun har i løpet av helgen gått med 3 forskjellige hunder uten å krangle med noen. Om alt går etter planen vil Tanya ha et valpekull på Violeta ved neste løpetid hvor Iroh er far. Dette er en kombo vi har stor tro på og vi håper at alt går i boks.