Lokalsamling i Dividalen

10.09.2018

Da var årets lokalsamling i Dividalen overstått. På tross av at det er September hadde vi varme dager.

Soica, Arven og Kenai på Line
Soica, Arven og Kenai på Line
Vanning etter trening
Vanning etter trening
Arven på sosialisering ved bålet
Arven på sosialisering ved bålet
Soica & Misha i lead
Soica & Misha i lead

Fredag morgen startet turen fra Skibotn til Dividalen. Vi hadde med 8 hunder, alle våre siberians pluss Tundra. Vel fremme fant vi plass til hundene og oss selv.

Hundene startet raskt forbedring av liggeplasser, Tundra samlet sammen mose til en myk seng. Soica synes visst det var for mykt ettersom han fjernet all mose der han skulle sove. 

På kvelden fikk vi vår første treningstur. Vi kjørte alle 8 hunder i spannet, Misha & Kazan i lead. Vi hadde litt problemer med at Kazan ikke ville gå på høyre side av veien, noe som igjen gjorde møter og passeringer litt vanskeligere enn de behøvde å være. Altså har vi noe å trene på fremover. Av de hundene vi har i spannet nå er det bare Misha og Kenai som vi har fått trent på passerings- og møtesituasjoner. Dette er noe vi vil jobbe med i høst og vinter.

Ettersom vi var 2stk på trollcarten ble det fort tungt for hundene i oppoverbakkene, dermed ble det jogging på både passasjer og kjører, greit med mosjon for mennesker også.

Etter kveldstreningen ble det mat for både hunder og folk for så en tidlig kveld. Vi fikk testet det nye teltet vårt og er veldig fornøyde. Det er ikke et vintertelt, men til sommer og høstbruk er det veldig bra. Vi opplevde ikke at det ble klamt i teltet, på tross av temperaturfall og fuktighet i området.

Vi måtte tidlig opp om morgenen for å få trent hundene før det ble for varmt. Vi kjørte ca 5 km hver treningsrunde. Vi valgte å sette Soica i lead sammen med Misha halveis på runde nummer 2. Soica gikk i point og viste tydelig at han hadde forstått at man skulle gå på høyre side. Det gikk overraskende bra med disse to i lead, selv om Soica ikke kan passere noe spennende uten å ville lukte på det. Soica & Misha gikk i lead resten av helgen

På søndag morgen tok vi siste treningsrunde tidlig. Carina kjørte spannet alene mens Andreas gjorde klart til hjemreise. Det ble en raskt runde sa hundene jobbet svært godt, noe som førte til at vi var tilbake i leiren før de andre spannene hadde kjørt. Soica skulle da hilse på alle hundene som sto klare til start. Andreas sto selvfølgelig klar til å lede hundene tilbake til hundehengeren vår.

Alt i alt var det en flott helg. Vi fikk treffe både nye og gamle kjente. Mye grilling og prat rundt bålet på dagen gjorde at vi fikk koselige dager mens vi ventet på at det skulle bli kaldt nok til å kjøre hund.