NKK Sandefjord 2023

09.07.2023

Vi valgte å ta en tur sørover som kombinert ferie og hundeutstilling. Selv om 2 av 4 hunder er helt nedrøytet og de resterende 2 her midt i røyting tenkte vi at det kunne bli gøy uansett. Vi hadde ikke noen store forventninger til premiering ettersom vi stiller med delvis nakne hunder. Vi skulle møte Ann Kristin og hennes 2 hunder Bjørgaskogens CA Naga og Bjørgaskogens IA Holly, noe vi så frem til.

05.07.2023 Vi startet hjemmefra helt etter planen (nesten). Nytt oppsett i bilen hvor burene er forovervendte og får vifte rett inn ettersom det er meldt svært varmt. Vel varmt ble det, inne i bilen, utenfor var det rundt 12 grader. Etter mye svetting og pesing oppdaget vi at luften sto på resirkulasjon, ble merkelig nok mye bedre etterpå. Litt vel mye faktisk. Vi hadde optimistisk nok tatt på oss shorts, som måtte byttes ut med langbukse (heldigvis var vi ikke SÅ optimistiske at vi hadde latt de bli hjemme). Kjøreturen gikk fint, selv om Andreas kjører noe sakte (ca 5 under fartsgrensen, til å bli gal av!). Vel fremme på Aspnes camping fikk vi en hyggelig overraskelse. Sengetøy og vask var inkludert i prisen, da slipper vi vask på morgenen og sparer tid og med 13t i bil fremfor oss var det virkelig en lettelse. Hundene fikk luftetur, vann og mat. Vi slo opp det nye fine metallburet slik at Tara kunne sove i det, så ble det litt mer luft mellom hundene i bilen. YR meldte ikke regn, så hundene fikk god lufting selv om vi hadde glemt strømkontakten til viftene (må dessverre innom Ikea nå).  


06.07.2023 Dagen, eller natten, startet egentlig kvelden før. Arti hadde fått dårlig mage og måtte på do, sånn ca. 1 gang hvert 45min. Ble en veldig forstyrret søvn kan man si. Tidlig neste morgen fikk vi pakket inn i bilen og kom oss avgårde. Vi kjøpte en tube probiotika til Arti ved første anledning og han fikk dette utover dagen. Heldigvis stabiliserte han seg fort og vi kunne se frem til en natt hvor vi fikk sove. Vi var innom Ikea, noe som var hyggelig. Men turen videre ble lite gøy. Vi traff rushtrafikken og ble forsinket. Så var det veiarbeid overalt. Østedalen er, om noen lurer, ganske kjedelig. Det mest spennende som skjedde var at vi holdt på å krasje med bil og campingvogn som kom i full fart forbi en trailer. Heldigvis bremset både trailer og alle andre biler så ulykken ble unngått. Når vi kontaktet campingen vi hadde booket for å sjekke hvordan vi skulle gjøre det med innsjekk ettersom vi ble forsinket fikk vi beskjed om at vi ikke fikk komme. Noen nordnorske gloser kan på dette tidspunktet ha unnsluppet, men det skal være usagt. I alle fall måtte vi finne ny overnatting. Vi kontaktet Vøra camping, her fikk vi komme dersom vi sørget for å ha luftet hundene før ankomst og lovet å være stille. Vi kom frem kl halv 1 og var ferdig oppsatt og kom oss i seng rett før 2. Lang dag overstått.

07.07.2023 NKK Sandefjord Norsk Vinner - Dommer Christina B. Ohlsson 

Vi ankom i god tid, trodde vi. Turen fra bilen til utstillingsringen var i alle fall 1mil, eller sånn føltes det. Med 4 hunder, hundebur, vann og alt annet utstyr ble det mange turer på Andreas. Vi rakk oppstarten med 4min, litt i nærmeste laget. Varmen gjorde at hundene var litt daffe, spesielt Iroh sliter med høye temperaturer. Vi hadde 6 hunder fra Bjørgaskogen Kennel i ringen i dag. Bjørgaskogens CA Naga og Bjørgaskogens IA Holly var der sammen med eier Ann Kristin Sjøenden. Dette var første gang noen av dem var i ringen og de var flinke. Denne utstillingen er litt spesiell ettersom vi ikke får skriftlig kritikk på hundene, bare premieringen. Det var en veldig trivelig dag og vi traff noen hyggelige konkurrenter. Det var også kjempegøy å treffe Naga og Holly igjen (samt Ann Kristin og Hans). Det er fint å se at hundene fungerer i hjemmene sine og har det bra. Ekstra hyggelig blir det når hundene våre går så fint overens selv om de ikke kjenner hverandre. Håper å treffe dem på flere utstillinger, kanskje NKK Trondheim 2024?


08.07.2023 - NKK Sandeford Nordisk vinner - Dommer Guido Schäfer

Denne dagen startet mye bedre, vi var på plass tidlig og fikk plass i garasjen, mye kortere å gå. Vi satt opp camp og fikk selskap av Arctic Soul kennel fra Finland, veldig hyggelig selskap. Rundene i ringen gikk fint. Becket var eksemplarisk og Arti var mye roligere og trakk seg ikke når dommer ville se på han. Tara tar utstilling rimelig med ro, og bortsett fra at hun røyter stier etter seg når hun løper gikk det bra i ringen. Iroh var kjempeflink, han likte visst dommer svært godt for ha forsøkte seg på Arvenbarn-kos. Altså lente han seg med hele kroppsvekten på dommerens bein, når dommer da gikk et skritt unna fant Iroh ut at han likegreit kunne rulle litt rundt på ryggen. Veldig elegant. Vel tilbake på campingen fikk vi slappet av i skyggen. Menneskene fikk også badet i havet, noe som var svært forfriskende. Bilteltet ble også pakket ned på kvelden slik at vi ikke måtte gjøre det på morgenen.


09.07.2023 - NKK Sandefjord Cruftskval. - Dommer Phil Thompsen

Vi var opp kl 5 for å pakke inn hunder og utstyr i bilen og gjøre oss klart til hjemreise. Vi var tidlig på plass og fikk nok en gang stå i garasjen. Vi hadde ikke en good feeling før dagens utstilling, med dommer fra Australia så vi ikke for oss at han kom til å like våre brukshunder. Der tok vi beklageligvis ikke feil. Dommer hadde knapt sett på hundene våre før vi fikk VG, vi er bare overraskede for at vi ikke fikk G. Det positive er jo at vi kan reise hjemover raskt, så vi kastet ikke bort tiden og kom oss i bilen. Litt overkokte folk, og noen gloser når man pakket hunder og utstyr inn i bilen. Kjøringen gikk gjennom Hønefoss og Lillehammer til Otta, her hadde vi leid hytte for natten og forhåpentligvis får vi sove helt til kl. 8 i morgen.