NKK utstilling i Fauske

07.08.2022

06.08.2022 - Avreise

Tror vi må ha hatt et kurs i å gjennomføre planer, for til vår store overraskelse startet vi hjemmefra FØR skjema. Vi hadde med 2 huskier og 2 elghunder i bilen, elghundene var for unge til å stilles, men Nanook og Iroh skulle prøve seg i ringen. 

På nedoverturen var det planlagt et stop i Narvik for kjøp av skiver, for de som ikke vet det holder vi på å bygge en ny hundekasse, dessuten måtte vi ha ny presenning da det var blitt hull i vår. Dette oppdraget ble sånn passe vellykket. Det viste seg nemlig at akkurat de skivene vi skulle ha var det bare en pose igjen av. Men vi fortvilte ikke, vi fant nemlig regnjakker med refleks på biltema, de var til og med foret. Nå slipper vi å huske på refleksvesten på høsttreningen, noe som er bra ettersom den svært ofte ble glemt hjemme og vi måtte bruke den som er i bilen.

Vi somlet litt vel mye i Narvik og traff derfor midt mellom 2 ferger noe hundene satte stor pris på da de fikk ekstra lange lufteturer. Da vi ankom Fauske var vi sultne å startet letingen etter en plass å spise. Andreas hadde lyst å prøve en amerikansk grillbar, men det gikk ikke. Der var det fullbooket. I Fauske. Hadde aldri sett for oss at det var såpass mange som spiste ute samtidig, men der tok vi altså feil. Det ble pizza istedet. Så bar det opp til parkeringen på utstillingsplassen for å campe i bilen. Vi rakk akkurat å få opp skydd for regnet før det kom.

07.08.2022

Vi hadde oppmøtetid i ringen kl. 10.00 så hadde klokken på ringing 08.00. Dette kunne vi ha spart oss for ettersom Tinka og Chygge ville opp å tisse klokken 06.30. Ikke så mye å gjøre med det annet enn å stå opp. Alle hundene fikk seg en fin tur før de fikk frokost. Alle var svært fornøyde, kanskje med unntak av Carina og Andreas som måtte stå opp 1,5t tidligere enn planlagt. 

Ventetiden på å komme i ringen var ganske lang. Det var hele 15 samojeder påmeldt og det tok sin tid. Iroh kjedet seg kraftig og ville aller helst spise tyggis han fant under setene på tribunen, noe han selvsagt ikke fikk lov til. Liten konflikt angående dette oppsto, men Iroh måtte gi seg. Vi var veldig usikre på hvordan det ville gå da begge hundene er i full røyting og ikke har den fineste pelsen for øyeblikket. Heldigvis er løpetiden over så Iroh har lagt på seg igjen.

Nanook - VG BK

Feminint hode, kunne hatt mer distinkt stopp, utm ører, velplasserte noe store ører med tilstrekkelig behåring, bra hals og overlinje, noe rundt brystkorg. passende benstamme, samlede poter, harmonisk vinklet, bra steg fra siden, litt løs fremme, ser ufeld pels.

Nanook var mye flinkere enn i Tornio. Denne gangen kunne hun alt vi har trent på, men nådde ikke helt opp i konkurransen. Interessant nok fikk ikke Nanook noen kommentar på at hun var 'i minste laget' selv om hun ligger helt nederst på rasestandarden når det gjelder høyde. Hun ble for øvrig ikke målt av dommer.

Iroh - VG BK 2. BKK

Bra form og prop i hodet, velformede øyne ,bra pigment. velbærte ører med bra behåring, utm hals og overlinje. velbært hale, utm forhold mellom kroppsdybde og benlengde. kunne hatt litt bedre benstamme, samlede poter, litt knapt vinklet fram, bra bak. bevger seg med bra steg, fast og stabil. i største laget. maksgrense. pelsen kunne vært litt mykere.

I ringen var Iroh noe ufokusert. Han luktet helt klart at det var tisper med løpetid tilstedet og ville gjerne bort til dem. Vi stiller spørsmålstegn ved at det kommenteres på at Iroh er 'i største laget' når han er innenfor rasestandarden. Spesielt når dommeren måler han. Glatt kunstgress er heller ikke noe hyggelig å løpe på. Handler var litt redd for å skli ut i svingene. Dessverre har Andreas skadet skulderen og derfor måtte Carina stille Iroh selv om hun ikke får nok fart i ringen.

Hjemturen kom litt brått på. Vi fant fort ut at om vi kjørte med en gang rakk vi ferga så da var det bare å komme seg avgårde. Vi rakk ferga med 1 minutt å gå på, men havnet selvfølgelig bak alle campingvogner og bobiler. Turen til Bjerkvik var ikke så gøy akkurat.

Fauske-turen var ikke like hyggelig som Tornio-turen. For det første er det ikke IKEA i Fauske og det i seg selv er grunn god nok. For det andre regnet det og var vått, selv om dette er en fordel med tankte på hunder i bilen er det mye hyggeligere når man ikke ser ut som om man har dusjet etter en tur ut av bilen. Resultatene fra utstillingen var ikke det vi håpet på, men slikt vet man aldri på forhånd. Vi opplever at det spriker veldig i bedømminger og at dommerens personlige preferanser spiller en svært stor rolle i bedømmelsen. Blir gøy å se hva dommerne i Tromsø mener om hundene. Nanook har jo fått alt fra G til CERT med BIR så er stort sprik i hva dommerne mener er rasekorrekte hunder.