Ny hund i flokken

07.10.2018

Lørdag 06.10.2018 hentet vi Uno på fergekaia i Skarberget. Opp tidlig og lang kjøretur på glatte høstveier ble rikt belønnet med en veldig fin og trivelig hund.

Heldigvis var Uno skikkelig glad i bilkjøring og den nesten 5 timer lange bilturen gikk veldig bra. Vi hadde en pause med middag i Sørreisa hvor Uno fikk hilse på begge elghundene (ikke katten). Når vi kom hjem var det mørkt og svart. De andre hundene forsto ikke helt hva som var greia med en ny hund så sent. Litt bjeffing og klynking ble det, men de roet seg raskt. Uno tok dette med knusende ro. 

Som hundegårdskamerat valgte vi Kazan da hun er en rolig og snill tispe. Dette viste seg å være litt feil denne kvelden. Kazan ble nemlig så glad over å treffe Uno at hun bare hoppet rundt og ville leke. Så mye for rolig. Uno var opptatt av å utforske sitt nye hjem og hadde ikke tid til denslags akkurat da.

Vi valgte å ha Uno inne den første natten da han ikke har brukt å sove ute før. Dessuten synes Ruffian det er viktig å bjeffe en del på nye hunder bare sånn i tilfelle vi ikke visste at vi hadde satt han der i hundegården.

Søndag 07.10.2018 tok vi alle hundene med på en treningstur med trollcarten. Vi valgte å kjøre en kort runde med alle før vi satte inn Uno i spannet. Dette var både fordi Uno var ny i flokken, men også fordi han ikke er i like god kondisjon som de andre hundene. Uno synes det var noe tull at han skulle vente til senere med å være i spannet. 

Når alle hundene var i spannet og vi kom oss avgårde gikk det veldig bra. Uno hadde aldri vært i et spann før, noe som viste seg i starten da han ikke helt forsto hvor han skulle plassere seg. Dette rettet seg rimelig kjapt og på slutten av turen skulle man ikke trodd det var første spannturen hans.

Alt i alt har de første dagene med Uno gått veldig fint, og vi regner med det fortsetter sånn.