Påske 2017

18.04.2017
Inn til fiskestopp
Inn til fiskestopp

Denne påsken tilbragte vi på vår hytte på Skøvannet. Strålende solskinn samt perfekte sledeforhold gjorde at vi fikk mange fine turer både på scooter og ikke minst på hundeslede. Vi fikk låne 2 alaskan huskier, Leina og Sukker, fra Mariann Henriksen. Vi hadde dermed 4,5 hunder til spannet vårt.

Tundra regnes bare som 0,5 hund da hun trekker selektivt, men kan høyre og venstre.

Hundetaxi
Hundetaxi

Hundene måtte selvsagt få seg en plass å sove, og med mye vind ble det levegg. Vi gravde groper til halm og det virket som om hundene likte det veldig godt. Misha hadde selvsagt funnet det for godt å miste all underull til påske, så hun må inn i bur med tepper om natten.

Fra venstre: Sukker, Leina, Misha, DeeDee
Fra venstre: Sukker, Leina, Misha, DeeDee

Det ble litt utprøving for å finne kombinasjonen i spannet. Misha er kjempeflink foran, men litt for ung til å gå alene, dermed må hun ha en makker. Ettersom Mariann allerede hadde fortalt oss at Sukker ikke kunne gå foran, prøvde vi med Leina. Det gikk jo fremover, men det ble dårlig med svinging. Leina virket heller ikke som hun synes det var noe gøy sammen med en unghund, så Leina og Sukker fikk gå bak sammen, noe de begge virket svært fornøyde med. DeeDee ble flyttet frem til Misha. Ettersom DeeDee bare går til høyre (uansett hva man sier) og Misha ikke er voksen nok til å ta kommandoen ble de mye løping på passasjeren. Tundra er selvsagt med på turene, men det er ikke mye drakraft, hun drar når det passer henne. Tundra oppfører seg bedre med Helge som hundekjører, så hun har fått gått noe i lead sammen med Misha, noe som fungerer bra så lenge de ikke leker og Tundra ikke bestemmer seg for å henge seg på nakkelinen.  

Misha og Tundra i lead, Helge som fører
Misha og Tundra i lead, Helge som fører

Vi vil rette en stor takk til Mariann for lånet av Sukker og Leina. Vi kommer til å savne dem når de drar hjem (selv om Sukker utførte et velykket fisketyveri). Virkelig trivelige hunder som har dratt som helter hele påsken.

Lyra sitter sitter på. Foto: Ann Iren
Lyra sitter sitter på. Foto: Ann Iren

Siste turen i påska gikk tur/Retur Sandvika. Hadde besøk av vostehtispa Silver og tollern Lyra. Lyra ønsket ikke å være en dal av spannet, så hun ble passasjer i sedet. Ann Iren fikk prøve seg som hundekjører, og trivdes godt med det. Nå går turen desverre ned fra påskefjellet. Regner også med at Mariann vil ha Leina og Sukker tilbake.