Start på høsttreningen i 2022

28.08.2022

Da var det endelig blitt kaldt nok til å trene hundene. Vi har hatt en veldig varm sommer og høst, så vi er havnet på etterskudd med treningen. Hundene var overlykkelige for å få løpe foran trollcarten igjen.

Ettersom Zuko viste gode lederhundegenskaper på slutten av sledesesongen så vi har bestemt oss for å trene han til lederhund. I dag har han fått gå sammen med Meta som er en rutinert leder. Han har noe å lære fremover, mest av alt å passere mus, men bortsett fra litt selv-snacking gikk turen veldig bra. Både Meta og Zuko liker å holde tempo, så vi gleder oss virkelig til treningene fremover. 

Chygge var med som passasjer, noe hun var fornøyd med til ca. halvveis. Da ville hun også løpe, men ettersom vi ikke tørr å la henne være løs, både fordi hun kan forsvinne men også fordi hun ikke har helt vett på å flytte seg, ble det bare litt løping i bånd. Hun var svært misfornøyd med å måtte komme opp i vognen igjen etter noen hundre meter. Hun mente absolutt ikke at hun er for liten til å løpe hele runden med huskiene. 

Merkelig nok mangler vi noen seler, har ikke den fjerneste anelse hvor de kan være, så Zuko måtte gå i strl. rød istedet for blå. Det går fint nå i starten men når han har lagt på seg et par kg muskler blir den nok litt trang.

Det var virkelig deilig å komme seg ut på tur med hundene. Dørstokkmila var veldig lang i dag, men når vi først var ute skulle vi ønske at vi kunne kjørt langtur.

Fotografen er fortsatt urutinert, men hundene er det ikke.