Treningshelg Oktober

24.10.2023

Vi har hatt 2 helger med besøk og trening. Først ute var Tanya og Inger-Lise, neste var Trond-Arne.

28.09.2023.

Tanya og Inger-Lise ankom utpå dagen med sine 4 hunder: Fersken, Srpig Violetta og Kento. Vi kastet ikke bort mye tid med kom oss opp i treningsløypa. Vi låne en ekstra trollvogn av Tomas og Charlotte. Dagens tur gikk veldig greit. Violetta gikk i leadmed Kazan i spannet til Tanya mens Inger-Lise satt på. Det ble 9km i dag,

29.09.2023

Andre dag med besøk. Litt mer kaos i dag med løs jakthund i spannet, men det gikk bra med alle. VI snakket med eier og avtalte nytt startsted slik at vi ikke kom forbi hverandre igjen. Besøkshundene klarte seg fint og jobber jevnt og fint i spannet. Vi fikk 12km i kveld.

30.09.2023

Litt utfordtinger i dag også med passeringer av bjeffende hunder, ikke løse denne gangen. Zuko og Nanook er ikke ferdige utdannede lederhunder og kan godt tenke seg å løpe bort til andre hunder, noe de ikke får lov til. Hundene jobbet veldig bra i dag, unghundene også på tross av at de hadde et annet spann bak som måtte sees på fra tid til anneen. Dagens tur ble på 10km

01.10.2023

Kort tur i dag hvor vi kjørte den lånte vognen hjem. Håpet var at besøket skulle komme seg avgårde før det ble mye is på fjellovergangene. Vi holdt tidskjema ganske bra ettersom vi hadde beregnet bare 6km kjøring i dag. Vi hadde en veldig fin helg og håper på å få til noen flere før sesongens første løp i januar.

20.10.2023

I helga hadde vi besøk av Trond-Arne og Akira. De skal kjøre Bergeby 110km i år og trenger derfor litt trening med spann. Vi fikk låne trollcart av Tomas og Charlotte slik at Trond-Arne fikk kjøre egen vogn. Den lånte vognen er nok i mye bedre stand en vår. Hjulene på vår vogn er ikke helt beine, i tillegg er den sveiset på mange steder og veier med enn vanlig. Men vi kjører likevel med godt mot.

Andreas hadde med seg 4 unghunder i sitt 8-spann, noe som merkes når unghundene ikke er vandt til å ha et annet spann bak seg. Tanana skulle egentlig være ansvarlig voksen i lead, men hun er visst enten litt hormonell eller bare litt særere enn vanlig for i lead kunne hun ikke gå i dag. Det endte med at Usra måtte frem til kullbror, noe som fungerte heil greit. Trond-Arne var bortskjemt med Kazan og Akria i lead på sitt spann og hadde ingen problemer. Kveldens tur endte på 22km.

21.10.2023.

Planen for dagen var å slappe av før vi kjørte tur på ettermiddag/kveld. Da temperaturen var gått ned kjørte Andreas trening med Trond-Arne. Andreas startet med Nanook og Zuko i lead, noe som gikk mye bedre. Hundene våre har allerede lagt seg ganske tykk pels og vi forsøker derfor å kjøre når det er kaldere. De voksne arbeidet bra, unghundene synes fortsatt at det var rart med et annet spann bak. Det ble kjørt lengre i dag og vi klarte å få inn litt møtetrening. Kveldens tur ble på 29km.

22.10.2023

Helgas siste treningstur. Trollvognen skulle leveres tilbake sår turen gikk ned til Tomas og Charlotte. Unghundene har startet å venne seg til at det er et spann bak og jobber mye jevnere enn på fredagen. Vi trente en del passering og det gikk veldig bra etterhvert. Akria har gått i lead med Kazan hele helgen og vært kjempeflink. Dagens tur ble på 22km.

Trond-Arne har kjørt et godt rutinert spann med Kazan & Akria, Arven & Ursa, Rashka & Tanana. Andreas sitt spann har bestått av 4 voksne og 4 unhunder. Nanook & Zuko, Iroh & Arti, Tara & Butler, Heike & Becket. Alt i alt har vi hatt en veldig fin treningshelg.