TromsQuest 2024

03.02.2024

Vi skulle egentlig kjøre 60km, men som følge av skader og dårlig mage fra forrige løp byttet vi til 20km RNB1.

Valget av spann var svært vanskelig. Zuko, som er den raskeste av de rutinerte lederne var ute pga skulderskade. Løpetid er i full effekt og vi kjente ikke at vi orket å ha en høyløpsk tispe med oss i spannet, da var Ursa og Nanook ute. Arven er ikke den beste i møtesituasjoner og vi møter alle som kjører 20km, totalt 8 spann. Dermed måtte vi bare gjøre det beste ut av det. 

Trond Arne fikk Rashka som lederhund sammen med Akira, Arven og Tara i wheel. 

Foto: Inger-Lise Thomassen
Foto: Inger-Lise Thomassen

Andreas tok Kazan og Letta i lead med Butler og Arti i wheel.

Foto: Inger-Lise Thomassen
Foto: Inger-Lise Thomassen

Tanya lånte Tanana og kjørte henne i lead sammen med Sprig. Fersken og Kento i wheel. 

Foto: Inger-Lise Thomassen
Foto: Inger-Lise Thomassen

Dagen startet greit. Vi måtte opp kl 04:30, noe som etter vår mening er å betrakte som natt. Tamokdalen var åpen så vi kjørte den veien istedet for over Heia og var fremme i god tid før sekretariatet stengte.

Oppsetting av spann gikk greit, og hundene var klare til kjøring. Det var i år 6 RNB1 spann, noe som gjør det ekstra morsomt å kjøre. Litt kjedelig å bare konkurrere med seg selv.

Tanya startet som nr. 2. Sprig hadde fått seg en ny bestevenn (frivillig som handlet spannet ut) og så ut til å vurdere en kosestopp rett etter start, men Tanya og Tanana fikk han på andre tanker.

Trond Arne startet som nr. 3. Spannet var helt klart til dyst, selv om Tara syntes at de frivillige var vel nærgående. De skulle holde i lina å greier, ikke normal oppførsel overhode.

Andreas startet ut som nr. 6 og derfor sist i klassen. Kazan, Butler og Arti var helt med, mens Letta synes det var litt mye styr. De kjørte ut i fin fart.

Vi er godt fornøyde med dagen.

Trond Arne kjørte inn til 1.premie og dermed har vi 3 nye hunder som er NTCH. Bjørgaskogens CA Kya (Akira), Arven av Vargevass og Rashka.

Andreas kom inn til 3.premie, men det som betyr mest for oss her er at Butler gikk i lead og møtte alle spannene. Han gjorde en fantastisk jobb sammen med Kazan, de passerte til og med Tanya som hadde en løpsk tispe i spannet uten problemer. Selv om vi nå ser at Butler skulle gått i lead hele veien og kanskje det da hadde holdt til en 2.premie kan vi hente lærdom av dette løpet også. Andreas kan nok også hente noe inn på å forbedre formen, oppoverbakkene tok sitt.

Tanya fullførte løpet med bra driv i spannet. Litt tull med unge urutinerte hunder kostet tid på sporet, men alt i alt var hundene kjempeflinke.

Målgangen ble spennende. Vi regnet med at Ida Helene kom til å vinne, noe hun også gjorde. Andreplassen var mer spennende. Trond Arne og Anki var det bare sekunder mellom, men det var Trond Arne som kom inn til andreplass. Andreas kom inn til en fin 5. plass, med et lederhundbytte underveis. Tanya kom inn til 6. plass. 

Vi vil rette en ekstra stor gratulasjon til Trond Arne og Akira. Akira er blitt Norsk Trekkhundchampion som familiehund.