Utstilling Boden og Piteå 2024

30.05.2024

Vi bestemte oss å ta en tur til Sverige for å stille noen av hundene. Tara, Arven og Chygge fikk æren denne gangen.  

23.05.2024 Vi startet hjemmefra med retning Gälliväre hvor vi hadde planlagt første overnatting, i bilen hadde vi 3 hunder som skulle stilles. Chygge skulle til Boden mens Tara og Arven skulle til Piteå. Vi kjørte strake vegen og hundene sov hele turen. Vel fremme fikk hundene en god luftetur før vi gikk til sengs i vogna, fordelen med rolige tisper er at man ikke blir helt avrevet i armene etter en slik tur. 

24.05.2024 Opp og av gårde til Luleå. Hundene fikk frokost og morgentur mens matmor tok seg en dusj. Ettersom vi hadde vogn, gikk det raskt å pakke sammen og kjøre. Chygge var overbevist om at det var elg i rundkjøringen, men de var ikke ekte. Mye stirring og sniffing mens vi kjørte forbi, men tror ikke hun ble noe klokere. Google maps er en lur ting, men det er alltid en fordel å starte den når man har dekning og ikke midt inni gokk. Tok en stund før vi fikk opp reiseruten, var vel kommet ca. halvveis. Heldigvis er det begrenset hvor mye feil man kan kjøre fra Gälliväre til Luleå. Noen timer og litt harryhandling senere var vi parkert på campingplassen. 25 varmegrader og steiksol hele dagen, men gjett når regnskyllet kom? Selvsagt når vi sto å skulle ordne med vogna. 2 søkkvåte og litt kalde folk fikk alt i orden på rekordfart, så sluttet det å regne. Selvfølgelig. 

25.05.2024 I dag skulle Chygge i ringen i Boden. Vi vet aldri hvilken vei en dommer slår så vi hadde ingen forhåpninger. I tillegg hadde det vært dommerbytte, noe som er irriterende når man har meldt på for en annen dommer. Svarthund var den aller siste rasen som skulle bedømmes og vi måtte rekke veterinæren så det ble mange timer på utstillingsplassen. Hvorfor de velger å sette raser med svært få deltakere sist gir ingen mening for oss, men det får vi gjort lite med. Vi traff mange hyggelige folk mens vi ventet, både kjente og ukjente og fikk noen nye facebookvenner. Hundene tok ventingen veldig bra, de fikk ligge i bur med silvershade og hadde det kjølig og fint. Arven og Tara var også med, men de skulle ikke stilles da dommeren for Siberian var veldig showrettet. Så var det endelig Chygges tur. Hun gjorde det kjempebra i ringen, løp perfekt og stilte seg kjempebra. Det holdt til en VG, noe som ville vært helt greit om vi hadde forstått kritikken. Men er ikke så mye man kan gjøre med det når dommeren forsvinner i det øyeblikket hun er ferdig å bedømme. I stedet for å furte tok vi turen til en asiatisk buffet med noen andre utstillere og hadde en hyggelig middag.

26.05.2024 Nå var det Tara og Arven som skulle i ringen. Tara er nesten blitt rutinert på dette og vi var ikke spesielt bekymret for at hun skulle finne på noe sprell. Arven har vi trent kjempemasse med slik at hun skal vise seg i ringen, noe vi håpet skulle lønne seg. Vi forsto snart at dommer var veldig streng og ble litt nervøse. Det så ut som hun trakk for hunder som ikke likte seg i ringen og var ganske streng generelt. Tara var først inn og hun var eksemplarisk. Hun er ikke typen til å overfalle fremmede med kjærlighet, hun er rett og slett litt likegyldig. Ikke vil hun ha godbiter heller. Hun er enda ikke ferdig utviklet i brystet og dette trakk dommer for. Tara endte på en Exc. uten CK, men med tanke på at dommer skrøt den andre hunden i hennes klasse opp i skyene og ikke ga CK til den heller er vi veldig fornøyde. Arven hadde etter vår mening sin beste fremvisning i ringen. Hun strakte skikkelig ut på runden sin og var bare litt tilbaketrukket når dommer skulle se på henne, men ettersom Arven nektet å stå med rompa oppover fikk hun fallende kryss og ble trukket for dette i tillegg til litt reservert holdning. Arven endte på en Good, noe vi synes var i strengeste laget. Arven var i alle fall storfornøyd med å komme i bilen og tilbake til campingen i Luleå. Matmor var også fornøyd med å komme seg tilbake til campingen og i seng med en dundrende hodepine.

27.05.2024

I dag fikk vi slappet av og vært på shopping. Litt ferie ville vi jo ha når vi først var nede i Luleå. Parkeringshus er veldig praktisk, og hundene hadde det svalt og fint mens vi var i butikker. Temperaturen krøp bare oppover og når den bikket 27 varmegrader dro vi tilbake til campingen. Temperaturmåleren i vogna viste på det meste 33 varmegrader, noe som er alt for varmt for hunder til å gjøre annet enn å slappe av i skyggen. Silvershade er en fantastisk oppfinnelse og hundene stortrivdes under denne og det var merkbart kaldere. Egne vifter har de også. Det ble en tidlig kveld og en ganske varm natt.

28.05.2024

Vi besøkte Katarina og Daniel på Piteå Sleddogtours i dag. Vi hadde en plan om når vi skulle dra, men slik blir det jo aldri når man er i hyggelig selskap. Etter en runde i hundegården hvor vi fikk hilst på alle hundene skulle vi egentlig dra hjem, men det ble litt mer snakk etterpå også. Vi rakk å hente vogna før campingkortene våre sluttet å fungere og kom oss hjemover. Andreas kan ikke lese maps og vi havnet derfor på en grusvei. Dette var langsommelig og kjedelig. Ingen plasser å snu med det første gjorde at vi måtte kjøre nesten hele veien til Gällivare på grusvei gjennom skogen. Dette hjalp ikke Carina med migrene så vi måtte overnatte i Gällivarre.

29.05.2024

Hjemturen startet ganske tidlig. Ferske rundstykker fra coop gjorde frokosten veldig mye bedre enn den kunne vært med knekkebrød. Google maps var ikke helt på nett i dag, men så oppdaget Carina at Andreas hadde lagt inn stopp på Gällivarre, noe som betød at det hele tiden ble lagt nye ruter. På tross av dette kom vi oss hjem uten feilkjøringer.

Alt i alt hadde vi en hyggelig miniferie.