Utstilling og mini-ferie i Tornio 2022

17.07.2022

Vi tok en liten tur til Tornio for en 'avslappende' helg med camping, utstilling og IKEA.

15.07.2022 - Avreise

Vi startet helt som planlagt til en forandring. Klokken 8 presis var vi ute på E6, men dessverre skar tidsplanen seg etter ca. 5 minutter da Carina oppdaget at hun hadde glemt mobilen hjemme. Dette var egentlig flaks da vi også hadde glemt sugekoppene som skulle brukes til å feste det nye fine teltet til bilen. (Spoiler, sugekoppene var ikke av beste kvalitet). Vi måtte altså snu for å hente de gjenglemte tingene. Vi glemte også mygg-jageren, men det oppdaget vi ikke før vi kom til Tornio. Vi skulle hente materialer til den nye hundekassen i Muonio, Finland. Vi hadde med henger å alt. Dette gikk sånn passe etter planen. Deler av varene våre var solgt til noen andre, på tross av at vi hadde betalt allerede. Litt (*host-mye-host*) frustrasjon inne i bildet og mye mer logistikk enn nødvendig for å få ordnet det. Vi skulle jo ta med varene på kvoten, men nå blir det masse styr med toll og frakt. Vi håper det går i orden uten mer styr. 

Vel fremme i Tornio ble det selvfølgelig litt shopping, vi måtte ha ny mygg-jager. Og for de som ikke har vært i Finland på sommerstid og derfor kanskje tenker det er litt overdrevet å kjøpe en ny bare for en helg, da kan vi fortelle at når myggen er så stor at den kan banne, da må man kjøpe en ny mygg-jager uansett om man har en hjemme. For øvrig veldig fornøyd, myggen forsvant svært raskt etter at vi satte den på, og det var absolutt nødvendig ettersom Andreas bestemte seg for å la bilen stå med åpne vinduer og slippe inn flere mygg enn det er beboere i Storfjord.

På campingen fikk vi vite at vi var 1 minutt, ja 1 minutt, for sent ute til å få mat. Så da måtte vi ut på leting etter middagsmat. Visste dere forresten at i Tornio så stenger alt og da mener vi ALT klokken 1930 norsk tid? Det oppdaget vi, så det endte med at vi måtte over til Haparanda for å finne noe varmt å spise. Heldigvis hadde vi tenkt såpass langt at hundene hadde fått ormekur før reisen slik at vi kunne dra til Sverige også. IKEA er på svensk side bare sånn at alle vet det. 

Etter at vi hadde fått mat var teltet litt mer overkommelig, selv om det ble noe banning over ubrukelige sugekopper og at vi ikke hadde hammer til å slå ned teltplugger, om dere noen gang er i en situasjon uten hammer kan en mellomstor stein gjøre nytten. Da teltet var oppe fikk vi det riktig koselig, vi hadde dobbeltseng inne i caddyen, myggnetting for bakdøren hadde vi også så ble ikke plaget av mygg.

16.07.2022

Norsk og Finsk tid er litt forvirrende. Vi skulle i ringen klokken 10.00 finsk tid. Vi skulle stå opp 07.30 finsk tid. Satte klokken på ringing 07.30 norsk tid. Altså fikk vi 1 time mindre tid på morgenen enn planlagt så litt stress ble det jo, men vi rakk utstillingen med god margin. Vi hadde med Iroh, Nanook og Meta, de sistnevnte var høyløpske. Taiga skulle egentlig være med hun også, men vi hadde gjort en tellefeil. Tisper kan ikke stilles før 75 dager etter valping, det var 73 dager siden Taiga sine valper ble født så hun kunne derfor ikke delta. 

Iroh - BKL/JKL EXC-2

I slank tilstand. Korrekte kroppsforhold og utmerket benstruktur styrke. Fint smalt hode. Gode ​​ører, øyeform og bite. Brystet skal være fyldigere. Riktig pelskvalitet. Bedre vinklet bakfra enn foran. God hale. bevegelsen er veldig sakte for kort.

Iroh var veldig flink, men fikk ikke strukket seg skikkelig ut i ringen, det er den miste ringen vi noen gang har stilt i. Carina sliter også med å få Iroh opp i høy nok fart, så neste gang er det Andreas som skal stille Iroh. I tillegg synes han dommeren var noe merkelig og snakket et rart språk så var ikke helt med på å bli tatt på å sett i munnen.  

Meta - BKL/JKL VG-3

Tilstrekkelig lemhøyde. Det kan være mer bein. Tispe-aktig smalt hode. God ørestilling, øyeform og bitt. Godt bryst og frontbryst. God sommerfrakk. Beveger seg smalt forfra. Et veldig kort sidesteg og bevegelsen til bakbenene holder seg under kroppen. God hale. Ustøe frontbevegelser

Meta viste seg fint i ringen, hun synes også dommeren var rar, men lot han undersøke henne uten problemer. Andreas fulgte ikke alltid helt med og havnet på feil steder noen ganger. 

Nanook - BKL/JKL VG-4

Utmerket bein. Tilstrekkelig lemhøyde. Tispe-aktig smalt hode. Store, godt plasserte ører. Bra for øynene form og bit. Brystet skal være lengre. Hengende understreking og stående synkende øvre linje. Kort, oppreist overarm. Tilstrekkelig vinklet bakfra. God sommerfrakk. Utmerket hale. Parallelle bevegelser bak. Sidetrinnet forblir veldig kort og bevegelsen til bakbenet er under kroppen.

Nanook viste seg ikke fra sin beste side i ringen. Hun var kjempeflink når vi trente rett før vi skulle inn, men i ringen kunne hun plutselig ingenting. Dette er nok siste gangen vi stiller henne mens hun har løpetid for det er åpenbart at hun ikke helt henger med når hun har mye hormoner i kroppen. Hun reagerte ikke noe særlig på dommeren, men synes ikke det var nødvendig å ta henne på rompa så hun satte seg ned.  

17.07.2022 - Hjemreise

Mini-ferien var over og vi rettet nesen hjemover. Vi hadde selvfølgelig vært på IKEA å kjøpt ting vi hadde mer eller mindre bruk for. Så pakkingen måtte gjøres på en veldig strukturert måte for å få plass til alt. Man skulle ikke tro at plass skulle bli et problem i en Caddy Maxi, men med et dobbeltbur og et stort varikennel-bur et jo 1/4 av plassen allerede tatt. Hundene må jo også ha luft på turen. Men vi klarte til slutt å få plass til alt og hundene hadde godt med lufting. 

Vi har hatt en fin mini-ferie. At hundene ikke nådde helt opp på utstillingen tar vi ikke så tungt. Vi er jo med for at vi synes det er gøy og om vi skal sitte å furte hver gang vi ikke vinner blir det rimelig trasig etterhvert. Litt gøy var det at Meta, for første gang, slo Nanook. Campingoppsettet vårt var veldig bra, vel brukte penger å kjøpe telt til Caddyen, nå er vi blitt mer rutinerte og vil forhåpentligvis huske å ta med hammer. Vi har også innsett at vi må investere i tak-rails slik at den lure patenten til teltet kan brukes optimalt. Gleder oss til neste utstilling i Fauske.