Samling på Alapmoen og Utstilling på Sortland 2022

17.09.2022

Denne helga delte vi oss i 2. Andreas tok størstedelen av flokken til Alapmoen for høstsamling. Carina tok Arven og Kazan på utstilling på Sortland.

16.09.2022 Pakkingen gikk mye bedre denne gangen og avreisene gikk når de skulle, på tross av dette klarte Andreas å glemme stol, for-ause mm. Carina var litt bedre, hun hadde bare glemt telefonladeren.

17.09.2022 Dagen på Alapmoen gikk til å trene hunder. Andreas hadde 2 gjester i spannet og en passasjer på første runden. Nye løyper skapte noe forvirring, men alle kom seg tilbake til leiren. Meta fungerer som hovedleder og trener opp Zuko og Ursa. Det krever mye av nye ledere å delta på samlinger og det er en bratt lærekurve. Zuko og Ursa er veldig flinke, men trenger fortsatt mye trening. 

18.09.2022 Andreas tok en runde med våre 8 hunder i dag. Meta og Ursa gikk i lead store deler av turen, men byttet Ursa med Tanana ca. halvveis etter en ubehagelig hendelse med et møtende spann. Selv om ingen ble skadd trengte Meta litt mer støtte enn det Ursa ga henne så da kom gamlemor Tanana frem. Tanana er en svært rutinert trekkhund og lederhund så det skal mye til for å vippe henne av pinnen. 

17.09.2022 På Sortland var det Kazan som skulle i ringen. Det ble tatt litt på sparket og Kazan har aldri trent utstilling før. Carina kom derfor tidlig for å trene litt før de skulle i ringen. Kazan tok hele greia med knusende ro og dro i land en VG. For en gangs skyld var vi helt enige med kritikken og bedømmelsen.

g type, ganske velbygget, men litt for luftig. bra hode, litt for store ører. bra hals og rygglinje, brystet skulle vært noe bedre utvl særlig i front. litt for steile overarmer, tilstrekkelig vinkl bak. skulle ha noe bedre eff i bakbensbev. hun beveger seg litt skrevende. for kort i pelsen 

18.09.2022 På Sortland var det Arven's tur til å løpe i ringen. Dette er noe vi har trent på i lengre tid da Arven ikke liker å være på utstilling og synes dommere kan være skumle. På tross av dette var Arven veldig flink. Dommeren var rolig og tok hensyn så hun fikk undersøke Arven uten større problemer. Carina var nok også litt nervøs, å det hjelper ikke på. Arven endte med VG pga. at hun ikke hadde nok selvtillit i ringen. 

Meget bra type, bra hode men litt lite stop, god hals, velutviklet kropp som ikke må bli tyngre, tilstrekkelig vinklet, litt svake mellomhender, litt hektiske og korte bevegelser, god pels, kunne med fordel hatt mer selvtillit.