Utstilling Piteå mai 2023

28.05.2023

Vi valgte å ta med Zuko  og Ursa på Utstilling i regi Svensk Polarhundklubb i Piteå. Ettersom det er mangelfullt med utstillinger i Norge som har gode dommere tok vi derfor turen sørover.

Det var første test av det nye campingoppsettet i caddyen, så var flere ting å glede seg til.

27.05.2023 - Avreise

Det ble bestemt at Carina skulle kjøre ned med Zuko og Ursa. Vi ble litt nervøse når pinseria kom og det viste minusgrader på fjellovergangene, heldigvis ble det varmere enn ventet og ingen snø når vi kjørte. Selvfølgelig hadde vi ikke tenkt på at det var stengt på butikkene, så det ble ingen mulighet for handling denne dagen. Litt rot med hvor utstillingen var, men vi fant frem til slutt.

28.05.2023 - Utstilling og hjemreise

Etter en overraskende god natts søvn hvor den eneste forstyrrelsen var mygg (frem til matmor satte opp myggnettet), var vi klare for utstilling. Dette er den første utstillingen til både Zuko og Ursa, vi har heller ikke vært flinke å trene på forhånd så matmor var litt nervøs.

Zuko ble tatt ut tidlig slik at han skulle bruke opp litt overflødig energi før vi skulle i ringen. Dette viste seg å være god taktikk for Zuko var veldig flink. Det største problemet var at han var først i gruppa og veldig interessert i hunden bak. Løpingen rundt gikk kjempefint for Zuko, matmor er i dårlig form. Dommer fikk se på han uten noe problem. Bedømmelsen endte med en VG og han var blant 5 hannhunder som var med helt til slutt i sin klasse(brukshundklassen). Han fikk ikke plassering, men vi er fornøyde med resultatet. Zuko er etter denne utstillingen blitt Norsk TrekkhundChampion (NTCH)

Ettersom Ursa tar livet litt mer med ro enn det Zuko gjør hadde hun ligget å sovet i buret mens hun ventet, med unntak av dopauser. Da Zuko og Ursa byttet plass var hun derfor helt uthvilt og klar til dyst. Hun kom ut og vi koste oss med godbiter før hun skulle i ringen. Det var mange andre hunder og se på, men Ursa synes godbiter i kinderegg er mye mer spennende en fremmede hunder. Vi var ikke først i klassen denne gangen, men hun brydde seg ikke om de andre hundene uansett. Hun var eksemplarisk i ringen. Bedømmelsen endte med Exc. Hun ble ikke plassert i gruppen.

Hjemturen virker alltid lengre. Det ble en rask tur innom ICA for å kjøpe falukorv, tacokrydder og overhoooode ikke noe snop. Sverige og Finland er ikke akkurat spennende å kjøre. Er stort sett skog, steiner og kanskje en flokk rein her og der. Vel hjemme kom vi oss raskt i seng.