Utstilling Tromsø 10.-11.06.2023

10.06.2023

Denne gangen hadde vi 4 hunder påmeldt, men ettersom Zuko fikk det han trengte i Sverige valgte vi å ta med 3 juniorer fra IA-kullet. Samtidig stilles Chygge på utstillingen på Bardu Villmarksmesse.

10.06.2023 Dag 1 Tromsø hundeklubb - Dommer Benny Blidh Von Schedvin

Avreise etter planen førte til at vi rakk innom butikken og fikk kjøpt snack til både folk og hunder. Dette er den første skikkelige utstillingen til alle 3 juniorene og Arti sin første gang i en utstillingsring noen sinne. Vi hadde leid inn handler for anledningen og det ble bestemt at Becket skulle gå med handler Mimmi mens Carina tok Arti og Tara. Det var nydelig vær og Andreas ble noe solbrent, alltid en overraskelse når solen kommer i nord. Juniorene gjorde det bra i ringen og oppførte seg greit til å være nybegynnere. Er noen ting vi må trene på fremover, men alt i alt var de veldig flinke. Vi er spesielt stolte av Arti som dro i land CERT og BIM.

11.06.2023 Dag 2 Norsk Dalmatinerklubb Gruppe Nord - Anne-Chaterine Edoff

Startet tidligere i ringen, eller vi skulle starte tidligere. For de som ikke er klar over det så hører det unntakene til at hundene er i ringen til avsatt tid. Det var mye mer vind i dag og måsene flagret i kastene. Becket ble igjen handlet av Mimmi. Han var veldig flink men er litt anspent enda. Arti hadde absolutt ikke dagen. Hva som var problemet er vanskelig og si, men han ville ikke at dommer skulle kjenne på han. Måling var kjempeskummelt, på tross av at vi har trent masse på dette. Tara var veldig flink selv om hun ikke synes at det var så kult med sandfokk i øynene. Dommer var visst veldig kul for Tara lente seg inntil henne mens hun fikk undersøkt tenner og resten av kroppen. Ikke en like bra dag i ringen, men det var kun Becket som fikk Exc av hannhundene så det er vi godt fornøyde med. Tara dro nesten i land et exc med CK, men ville ikke vise halen sin så det endte med et Exc.

Alt i alt er vi veldig fornøyde med helgen. Hundene var flinke og gjorde det bra.


Arti

10.06.2023 - Exc.JK 1.JKK CK CERT 1.BHK BIM

Hanne med fine proporsjoner, fin rastyp, maskulint velformet hode, bra øron, bra hals og rygglinje, velbåret svans, djup kropp med markerad forbrøst, bra volum for sin alder, bra benstamme og vinkler, effektivt steg og bra pels 11.06.2023 - G.JK

Stor, ganske typefull men lita usekker, bra uttrykk og øron korrekt ørelinje, bra brystforholdande, herlig bensyndande, harmonisk viklad, jevne ganske vedligande berørelser, rett type pels.


Becket

10.06.2023 - Exc.JK 2.JKK

Hann med bra proporsjoner men fortfarande lite lett i kroppen, velformad hode, bra øron, bra hals og rygglinje, velbåret svans, bra kropp for alderen , behøver lite mer volum og er lite tynn i fronten, bra benstamme , normale vinkler, bra steg, lite urfeld pels. 11.06.2023 - Exc.JK 1.JKK

Mykke stor, proposjonelig, vellformet huvud med bra nosparti lite svak underkjeke bra øgon og øron stram rygglinje bra brystforholdane dypere vinklet bak enn fram bra ben og tassar bra påskyt nogon bunden fram, okay pels og sansoldning, skal bli mer sluten i sin front.


Tara

10.06.2023 - Exc.JK 1.JKK

Feminint hode, lite bredt ansatte øron, bra hals og rygg, velbåret svans, bra brystdjup, lite ustadig fram, bra benstamme, normale vinkler, ganske urfeld pels i dag 11.06.2023 - Exc.JK 1.JKK

Typfull, bra balanse med long strek, feminint huvud, med utmerkte øgon bra øron korrekt øverlinje bra brystforholdoane, vinkler ben og tasser, rører seg men bra påbud, ut steglengt fram lite droppat svans har bra pels.


Chygge

10.06.2023 - G

43cm mycke god helhet, mycke bra hode med litt store ørere mycke bra hals, noget eftergivende rygg, en aning brandt kors, velvinklat fram, opnere vinklar bak, kunne hatt en aning dypere brystkorg, tilreklig benstamme og bra tassar, pelsen, farg og svans er bra, rør seg med bra steglengd fram og trippande bak 

Chygge var flink i ringen, men er nok litt liten enda og trenger mer kjøtt på beina. Vi gleder oss til jaktprøvene fremover.