Utstillingshelg NKK Fauske og Salten elghundklubb

06.08.2023

Vi var litt i tvil på denne utstillingen. Vi kjente ikke til dommer og ingen kunne komme med noen utfyllende informasjon. Vi valgte derfor å meldte på 3 hunder, Iroh, Nanook og Butler. Butler ble igjen hjemme da Carina skulle dra alene. Nanook hadde selvsagt røytet all underull og så ikke særlig pen ut, men hun mangler bare stor-CERT for å få NUCH så vi tenkte hun kunne være med uansett. Iroh har for første gang god pels på utstilling så vi hadde mer tro på at han skulle gjøre det bra.

05.08.2023- NKK Fauske - Dommer Jouko Leiviskä

Vi møtte opp tidlig. Masse utstyr som skulle fra bilen til ringen og klok av skade *hostsandefjordhost* valgte vi å være tidlig på plass. Nanook og Iroh er rutinerte hunder og stresser ikke mens vi venter. Vi traff flere kjente, Bjørgaskogens CA Kya (Akira) ska også stilles i dag. 

Iroh - VG.BK 1.BKK

60cm, stor hanne som er nogot kraftig i kroppen. utmerkede proposjoner. velproposjonert mellom skalle og neseparti. nogot brede kinn og aningen løst halsskinn. velplasserte ører, velformede øyer. aningen kort brystkorg, ønskes kortere lendeparti. bra lår. sommerpels i dag. nogot sluttende kors og derfor aningen høyt svansesettelse. ønskes mer effektivt steg. 

Nanook - G.BK

3 og et halvt år. lett, kvadratisk, luftig tispe. rasetypen kunne vært tydeligere. velformede øyne, nogot store og lange ører. nogot kort brystkorg, tilstrekkelig dyp. nogot sluttande kors. høye haser. ønskes mer effektivt steg. 

Akira (Kya) - S.BK

3 og et halvt år. lett, luftig, kvadratisk tispe som skal ha bedre rasetype. aningen bred skalle. nogot kort brystkorg. svansen ruller over ryggen. knapt vinklet bak. rører seg med kort steg. 

Vi kan ikke si vi er fornøyde med dagens resultat. For Carina virket det som om dommer ville diske Iroh fordi han mente han var for høy, noe han ikke er og vi har attest på.

06.08.2023 - Salten Elghundklubb - Dommer Arild Berget

I dag var det Chygge som skulle stilles. Hun er en liten tispe som ikke er ferdig utviklet enda så vi satset på VG. Hun ble stilt av Ida Ottemo og dro land sitt VG. Beste hannhund var Bjørgaskogens F Loke, noe vi er stolte av.

Chygge - VG.BK 1.BKK

42 cm. meget god type. noe lett hode. pene øyne og ører. fattig underkjeve. bra hals, rygg, kryss og hale. bra bryst. velvinklet og med gode bein og bevegelse, god pels med noe brunskjær over ryggen og halen.