Vår, valpetid og ny treningsvogn

04.05.2018

Mye å gjøre har ført til lite skriving. Så her er en generell oppdatering. 

Fra påske av har det vært fullt kjør både i Skibotn og Sørreisa. Valpene til Tundra er flyttet til sine nye hjem og Taiga er blitt alene. Hun er en liten pøbel. Tundra er ikke akkurat hjelpsom ettersom hun har begynt å lære Taiga ugang som å tygge på møbler og stjele mat fra bordet. Det rare er at Tundra ikke har gjort dette siden hun selv var valp. 

Taiga er en lærevillig valp og er ikke redd noe. Selv om hun er valp er det veldig lite bråk med henne (når hun ikke er sammen med Tundra vel og merke). Taiga er ikke en redd valp. Hadde hun fått bestemme hadde hun vært med siberians i hundegården. Misha er overlykkelig over å se en så liten hund. Lupin er også ivrig, men om han blir for voldsom får han ikke komme bort til gjerdet.

I Skibotn har vi jobbet mye ute i hundegården. Vårrengjøring tar tid og hundene hjelper ikke ved å grave hull som må fylles hver dag. Er visst ikke tele i jorda lengre og kombinert med dårlige treningsforhold blir det mye graving. Vi forsøkte med en sykkeltur. 3 hunder hver på sykkel. Vi kan si det gikk ganske fort. Hundene synes det var veldig fint med tur. Andreas og Carina kunne styre begeistringen.

Heldigvis har vi  fått kjøpt en brukt trollcart. Er en 2010 modell og trenger service. Vi fikk luft i dekkene og bremsene i funksjon så vi kom os ut på tur. Litt skeiv hjulstilling så var litt dårlig styring, men Andreas klarte det fint.

Det blir ikke lange turer ettersom valpene er med, men hundene er veldig lykkelige for å komme seg ut. Arven og Kazan er veldig flinke, trekker allerede bedre enn Lupin. Kenai er en ressurs i spannet som alltid gjør sitt beste. Misha og Ruffian begynner å bli et bra lederpar. Misha er en stabil og god leder som tar kommandoer. Ruffian er en svært god trekkhund som alltid holder lina stram, har også blitt mye flinkere på høyre og venstre