Vintertrening 2018

02.12.2018

Endelig snø å kjøre på. Vi er heldige som har så gode kjørevenner som lar oss komme å bruke løypene deres.

Etter en høst med kjedelig føre kom vi oss endelig ut på en skikkelig sledetur med Rita. Vi kjørte hvert vårt 4-spann. Hadde en spennende start med spann som løp løpsk, men det ordnet seg fint. Turen var på drøye 2 mil. Vi fikk trent på passeringer, møter og vendinger. 

Carina kjørte Ruffian & Kazan i lead hele veien, noe som gikk veldig bra. Ruffian er en flink lederhund, men er ikke alltid like lydhør. Kazan hører veldig godt etter og trenger en stødig hund som partner så de er en effektivt lederteam.

Andreas sine hunder gikk ikke like bra. Han kjørte MIsha og Arven i lead. Misha er en stødig lederhund mens Arven er uerfarnen. Arven er veldig flink og ivrig, men litt umoden. Hun blir fort ufokusert og klarte ikke holde fokus hele turen. Vi byttet derfor henne med Kenai halvveis. Arven kom da i Carina sitt spann som bakhund og trakk kjempebra sammen med Lupin resten av turen.

Vel tilbake på gårdsplassen til Rita fikk vi slitne unghunder, ivrige vokse i henger og kjørte hjem igjen. Stille og rolig i hundegården resten av dagen.