Bjørgaskogens CA Ursa

NO40125/20

Ursa er fra det første siberian husky kullet som er født på kennelen. Det var tilfeldigheter som gjorde at vi endte opp med akkurat henne. Carina hadde valgt en annen valp, men da Ursa brakk benet 5 dager før hun skulle leveres måtte det foretas et bytte. Det ble mye mer jobb enn det vi hadde tenkt oss, men sluttresultatet gjorde at det var verdt det. Ursa er nå en spretten og energisk tispe. Mamma Arven har hatt labbene fulle med oppdragelse, da det ble noen uker med pause som følge av beinbruddet. Ursa er til forskjell fra sin mor fryktløs. Det er ingenting som vipper henne av pinnen, iallefall ikke noe hun har truffet på til nå. I spannet er det full galopp selv om det går i 5km/t, men når hun klarer å roe ned går hun i fin trav. Ser ikke ut til å plages av skaden overhodet. Det er selvsagt bare blitt korte turer for tilvenning, men det lover godt.

Ursa er i løpet av høsten/vinteren 2020 nesten blitt rutinert i spannet. Hun er flink å ta på selen i  motsetning til sine to brødre som spreller som en fisk på land. I spannet er hun fokusert og bryr seg lite om det vi passerer. Hun har gått en del i point med mamma Arven, noe som hun ser ut til å trives godt med. Ursa har også fått gå i lead og viser allerede nå et stort talent for dette. Hun passerer uten problemer og har fokuset på fremdrift.

I sesongen 2021/2022 har Ursa gått i full trening, Hun viser ingen tegn på at høyrebenet plager henne, men hun liker ikke å bli tøyet ut etter trening, men når det er sagt liker hun ingenting hvor hun må stå helt stille og gjøre som hun får beskjed om. Hun er en bestemt frøken, men er også veldig hengiven. Hun lar ikke sine storebrødre bestemme over henne og setter dem på plass om de ikke oppfører seg eller forsøker å stjele maten hennes. Hun fungerer veldig bra i flokken, men lar ingen herse med henne selv om hun er liten.


Født: 10.04.2020

Størrelse: 19kg

Høyde: 53cm

Posisjon: Point


Stamtavle


Meritter

Løp

Rørosløpet 30x2km 2022 prøvenr: 91-22023 - 5. plass - Fullført

Tobacco Trail 150km (162km) 2022 - 15.plass - 3. beste siberian-spann - 1. premie

TromsQuest 20km 2023: 91-23004 - Delt 4. plass - Fullført