CA-Kullet


Foreldre


Stamtavle


Dette er en parring vi har gjort i samarbeid med Vesterelva & Viddashusky. . Begge foreldrene er gode lederhunder, har gode poter og spiser bra.

Chase er fra Vesterelva og Viddahusky. Chase har alltid hatt god trekkvilje. Han har i senere tid også blitt en god leder. Han skal gå sitt første løp senere i år. Moren er USA-import og har fullført flere løp bl.a. Iditarod. Far har fullført flere løp bla. Finnmark 500 i 2012.

Arven er fra Vargevass kennel. Arven har fra første stund i selen gitt alt. Vi har denne sesongen hatt henne mye i lead. Arven startet i vårt spann på TromsQuest 2020, dette løpet ble ikke fullført som følge av feilbehandling fra arrangør. Arven sto å hoppet etter 5t hvile og ville kjøre videre. Begge foreldrene hennes har fullført flere løp og har tittelen SE (POLAR)CH


Født: 10.04.2020

09.04.2020

Arven fikk temperaturfall på formiddagen og var veldig urolig. Det kunne virke som om hun ville ha en hule å ligge i, så vi laget henne en av sto stoler og et teppe. Mye uro utover kvelden, men den nye fine "hulen" var godkjent som sted for valpefødsel. Carina tilbragte påfølgende natt sammen med Arven på gjesterommet, men ingen valper kom.

10.04.2020

Temperaturen til Arven startet å stige tidlig på morgenen og ca kl 0930 startet veene. Rett før 11 var første valpen født. En pinto-farget tispe på 430g. Arven roet seg noe ned når første valp var ute og det gikk ikke lang tid før valp nummer 2 var kommet. En grå hannhund på 460g. Arven tok en liten pust i bakken og det tok nesten 1t før neste valp kom. Han var en stor pinto-farget hannhund på 540g. Neste valp kom svært raskt, en brun og hvit tispe på 480g. Vi ventet for å se om det kom flere, men Arven var mye roligere og det virket ikke som om hun hadde noen igjen, men så feil kan man ta. Etter over 2t kom ei grå tispe på 440g så nå får vi se om det er flere valper som melder sin ankomst utover kvelden. 

30.04.2020

Arven er ikke helt fornøyd med at valpene er flyttet ned på kjøkkenet. Valpene er i motsettning til mamma veldig fornøyde. De har fått stor tomleplass og løper rundt i full fart. Det er også kommet et nytt familiemedlem, en liten katt. Arven er noe skeptisk til han mens valpene elsker å se på han.

17.05.2020

Corona 17. mai var en spesiellt opplevelse. Ingen barnetog, så vi laget vårt eget valpetog. Med stor entusiasme startet vi og valpene på vår runde rundt jordet. Det gikk så som så. Valpene forsto ikke konseptet med å gå i tog. Det ble mer løpring rundt omkring med Carina, Andreas, Tage og Inger-Lise som innsamlingsteam. Forsøkte oss på et gruppebilde, men flagget var så spennende at vi ikke klarte å holde oppmerksomheten til valpene lenge nok til å få med alle ansiktene. 

04.06.2020

Da var dagen kommet for vaksinasjoner og ID-merking. Det er også siste dagen alle valpene er samlet. Kya aka Akira flytter i dag til sin nye familie i Harstad. Naga flytter til Trøndelag til helga. Ozai drar til Vesterelva så snart han får skyss nordover mens Ursa skal være her noen uker til. 

20.06.2020
Ettersom Ursa ble skadet måtte det gjøres noen endringer i valpesalget. Ursa skulle opprinnelig til en familie i Trøndelag, men vi kunne ikke selge en valp med brukket ben. Valpekjøperne fikk derfor Raava istedet. Dette har gått veldig bra, selv om de hadde forberedt seg på å få en valp som het Ursa. Iroh, Zuko og Ursa er de 3 som er blitt igjen hos oss. Arven er fortsatt mamma, noe vi synes er litt morsomt da vi har erfaring med at tispene er litt lei valpene på dette tidspunktet. Vi håper alle valpene lever opp til forventingene og at de gir mye glede til sine eiere. Oppforder alle til å holde kontakten.

11.04.2020

Nå har roen senket seg i valpekassa. Andreas har sovet inne på valperommet i natt og ingen nye valper kom. Så det totale antallet er på 7stk. 3 hannhunder og 4 tisper. De spiser godt og har lagt på seg ca 20g hver siden fødsel. Vi skal beholde 1 hannhund og 1 tispe selv. 1 hannhund skal opp til Vesterelva og Viddas husky i Finnmark. Det vil derfor være 3 tisper og 1 hannhund for salg.

16.04.2020

Arven har vist seg å være en veldig god mamma. Hun liker ikke å forlate valpekassa, så maten må serveres i kassa. Valpene vokser og trives

22.04.2020

Det skjer lite i valpekassa. De spiser og koser seg. Arven er startet å spise utenfor kassa, noe som er veldig greit for oss. Valpene vokser jevnt og har fått ormekur.

04.05.2020

Fast føde er en kjempehit i valpekassa. Oppbløtet og kvernet valpefor fra RoyalCanin. Vi har valgt dette da det gir valpene all den næringen de trenger som tillegg til morsmelk. Arven her veldig mye melk og ammer valpene ofte. Vi har valgt tema for kullet. Avatar: The last Airbender. Alle valpene har fått sine navn, men ingen hører etter likevell.

25.05.2020

Vi har hatt mange turer i skogen og valpene er blitt veldig flinke til å komme på innkalling. Bortsett fra når det er elgbæsj inne i bildet. Alle elsker elgbæsj, er visst en fin snacking etter en tur rundt jordet. 

15.06.2020

Ursa var ekstremt uheldig under lek med søsknene sine. Vi så ikke nøyaktig hva som skjedde, men hun fikk pluteslig store smerter. Vi kjørte rett til veterinær som konstaterte brudd i høyre ben. Vi fikk lagt bandasje og hentet henne påfølgende dag. Vi ønsket å få vurdering fra Anicura Finnsnes da Lars Haugene er en svært dyktig veterinær og ikke minst ærlig. Etter undersøkelse hos Lars fikk vi anbefalt å ikke operere. Behandlingen gikk ut på å ta røntgen hver uke for å se at alt grodde slik det skulle. etter 3 uker med bandasje var bruddet healet og man kunne ikke se at det hadde vært der på røntgenbildet. Vi tok ingen risikoer og beholdt bandasje på en uke ekstra. Ursa er forventet å bli helt bra igjen.