IA-Kullet


Foreldre


Stamtavle


Vi har valgt å bruke Vikerkollen's PC Imre. Dette er en kombinasjon vi har stor tro på. Begge foreldrene er friske og har stor trekkvilje.

Vikerkollen's PC Imre holder til hos Karstein Grønås og Eveline Koch på Vargevass kennel. Imre er en veldig trivelig og sosial hund. Han har gått flere løp bl.a. 1. plass Polardistans 160 i 2019 og 2. plass SM Åsarna 2019. 

Arven av Vargevass har fra første stund gitt alt i selen. Hun er en god lederhund og gikk i full trening sesongen 2019/2020. Dessverre ble alle aktuelle løp avlyst som følge av corona så Arven fikk ikke vist hva hun kunne på løp. Men hun tilbakela med vårt 8-spann nærmere 3000km. i 2021 har Arven gått mye som lederhund, også år ble de aktuelle løpene før parring avlyst. Arven har gått i full trening sesongen 2021/2022 frem til parring.


Født: 01.03.2022

Arven fikk temperaturfall natt til 01.03.2022. Hun vekket oss kl 4 og gjorde det klart at hun skulle på valperommet. Arven var urolig store deler av dagen. Hun var ikke så interessert i verken vann eller tørrfor, men vi hadde forberedt oss å derfor kjøpt våtfor i poser fra Royal Canin. Dette gikk ned på høykant. Det ble en lang dag med mye vandring. Første valp meldte sin ankomst 21:50. De fortsatte å komme med jevne mellomrom og siste valp kom 04:50. Valpene varierte noe i vekt, men alle diet fint. Arven er en omsorgsfull mor som sørger for at alle blir vasket skikkelig. Sluttsum på valper ble 9, 5 hannhunder og 4 tisper.

09.03.2022

Valpene vokser og trives. Arven er en veldig flink mor og passer godt på alle sammen og synes ikke alltid det er nødvendig å veie dem. Vi kan allerede så se antydning til personligheter i flokken, spesielt når de skal veies på morgenen er det veldig tydelig hvem som er mest dramatisk. Til forskjell fra forrige kull er alle valpene svært like, så vi måtte anskaffe halsbånd for å kunne skille dem fra hverandre på en enkel måte. Arven vil fortsatt ha maten sin i valpekassa, selv om hun har mat tilgjengelig hele tiden i den store matskåla på gulvet. 

19.03.2022

Alle valpene har nå åpnet øynene, de har også lært seg å løpe rundt i valpekassa. De ser enda ikke så godt, så blir litt kræsj. Noen har funnet ut at de kan ule og gjør dette med stor entusiasme. Arven røyter noe forferdelig og valpekassen har et hvit lag med pels, selv når det er nettopp byttet. De har også flyttet ned på kjøkkenet, noe som Arven var litt misfornøyd med i starten, men bare etter 1 dag virker det som om hun synes det er greit å kunne sitte i sofaen å få kos samtidig som hun passer på valpene. Alle valpene har fått navn etter bokserien Artemis Fowl

28.03.2022 

I dag fikk valpene ormekur. De er overraskende flinke til å spise pasta, forrige kull var eksperter på å spytte ut. Arven er nå svært fornøyd med at valpene bor nede. Hun synes også det er fint med 2 valpekasser, da kan hun kose seg med tyggebein i den ene mens valpene sover i den andre. Om noen lurer på hvorfor vi har stripset fast brusflasker i valpegrinda er det til ære for Tara. Hun fant raskt ut at det var noen mm bredere i overgangene og hadde flere soloturer ute på kjøkkengulvet. Rømlingen ble raskt innhentet og satt tilbake i varetekt.

31.03.2022

Valpene fikk sin første tur ut i snø. De var litt skeptiske, men fant fort ut at det var gøy å både løpe i og spise snø. De var ikke lenge ute, men det var visst veldig slitsomt, for alle sovnet momentant når de kom inn i valpegrinda. Valpene har også vært med på biltur, noe som gikk over all forventing. De lagde nesten ikke en eneste lyd hele turen. Ingen ble bilsyke heller.

Becket
Becket

Becket er litt forsiktig av seg, bortsett fra i matskåla hvor han er konge og har for vane å falle oppi minst en gang om dagen Han er en av de største, men  plager ikke de andre an den grunn. Han sier ifra om maten kommer for sent.

Trøbbel
Trøbbel

Trøbbel er den minste gutten. Han er rolig og lager ikke mye bråk i valpekassa. Han liker godt å sove på fanget mens matmor slapper av på kvelden. 

Arti
Arti

Arti er en liten selunge, trill rund. Han er en av de første i matskålen og har flere ganger sovnet midt i maten når han er mett. Han er likegyldig på hva som skjer og lager lite bråk, bare han får mat og mamma er alt ok.

Opal
Opal

Opal er en bestemt frøken som sier ifra om noe er galt eller bare generelt sier ifra. Hun er veldig kosen og liker ikke å bli oversett av oss når vi er på kjøkkenet.

Holly
Holly

Holly er en liten sprettball som løper rundt i full fart. Det kan til tider by på litt problemer, særlig når man skal plukke henne opp for veiing. Hun elsker kos og oppmerksomhet og er gladelig med på turer rundt i huset.

Tara
Tara

Tara er den mest eventyrlystne av valpene. Hun ser hele tiden etter en mulig vei ut av valpegrinda. Hun er den minste i flokken men lar ikke det stoppe henne. 

Miles
Miles

Miles er en forsiktig type. Han er den største i flokken, men bruker stort sett tiden til å slappe av. Han får mye kos og virker som ha synes det er veldig greit. Han liker absolutt ikke å bli veid.

Butler
Butler

Butler liker å lage litt uro. Han leker mye med sine søstre men er litt tyngre og tregere enn de små nette tispene. Han er glad i mat, men her ikke helt forstått at man kan spise uten å ha potene i matskåla.

Pixi
Pixi

Pixi er ei tjapp lita frøken. Hun synes det er kjedelig å bli veid og forsøker å rømme fra vekta hver morgen. Hun er svært oppmerksom på oss mennesker og kommer løpende når vi stikker hendene ned til valpene.

15.04.2022 

Valpene er mye ute i finværet. Sola steker hele dagen og de stortrives med å leke i hundegården. De har oppdaget at man kan grave, og det gjør de med stor glede. De blir selvsagt gorrskitne, men det bryr dem lite. Arven er veldig fornøyd med å kunne ligge på hundehuset å ha full oversikt over alle valpene. Vi har også strukket tau over hundegården slik at store fugler ikke skal kunne komme inn. Valpene er svært ivrige når vi kommer, og har funnet ut at de akkurat klarer å jumpe ut over dørterskelen, så det er en utfordring å komme seg inn uten at noen kommer seg ut. I dag fikk de sin første gåtur. Vi kom oss ikke lengre unna enn at vi fortsatt kunne se bilen så fremdriften var ikke helt optimal. Det var mange nye ting å se på og ikke minst bite i. Bakker var også veldig gøy å løpe opp for så å rulle ned. Maten gikk ned på høykant, så forsvant nesten alle inn i hundehuset for en formiddagslur. De ble iallefall slitne av dagens aktivitet, og det var bare 3 stykker som orket å jage på Andreas og bæsjeplukkeren når de kom hjem.

02.05.2022

Alle valpene er nå dratt til sine nye hjem. Vi ønsker dem lykke til i den store verden. Va valgte å beholde 4 selv så vi har fortsatt hektiske dager i sikte.