Løp på Storsteinnes 2022

19.03.2022
Zuko & Kazan, Nanook & Iroh
Zuko & Kazan, Nanook & Iroh

Etter mye arbeid med planlegging ble det endelig løp. Vi var ikke heldige med været, men løpet gikk fint likevel

Ettersom vi stilte med 2 spann hadde vi litt logistikk på hvem av hundene som skulle gå i Carinas spann og hvem som skulle gå i Trond sitt. Trond er helt fersk som hundekjører og hadde sin første tur på slede 11.03.22. Altså en uke før løpet. Det er bratt læringskurve når det gjelder hundekjøring. Endelig spann fordeling ble, etter mye tenking, som følger:

Trond hadde Meta & Rashka i lead og Akira & Tanana i wheel. Akira (Kya) er fra CA-kullet.

Carina hadde Zuko (startet med Nanook) & Kazan i lead og Iroh & Nanook i wheel. Zuko og Iroh er også fra CA-kullet.

Meta & Rashka, Tanana og Akira (Kya)
Meta & Rashka, Tanana og Akira (Kya)

Løpsstart gikk problemfritt og hundene hadde god fart. Trond startet ut som nummer 3, Carina som nummer 4. Carina nådde etter kort tid igjen et spann med grønlandshunder og passerte disse. En stund etter nådde hun igjen Trond som også ble passert. Etter passering ville Nanook helst se på de hundene som gikk i Trond sitt spann, så hun ble degradert til wheelhund og Zuko kom frem i lead. Dette var første gangen Zuko gikk i lead noensinne, og han viste seg oppgaven moden. Vi kjørte sammen en stund, men da vi skulle passere spann 2 med grønnlandshunder ble det problemer. Zuko og Kazan passerte fint, men når Iroh og Nanook kom glefset ene grønnlandshunden etter Carinas hunder som endte med at Nanook falt. Hun ble noe ufokusert og trakk ikke like bra. Etter noen km viste hun ingen tegn på å ha vondt og trakk hele veien inn. Hun fikk god pleie av handlerteamet (Andreas) og virker ikke som om hun har noen varige meen, ble nok bare litt forfjamset og trengte å roe seg ned litt.

Både Carina og Trond lå bak alaskanspannet etter passering, men etterhvert trakk Carina og alaskanspannet fra Trond som fikk kluss med liner. Carina passet på å holde seg på lang nok avstand slik at ikke vi skulle sinke alaskanspannet. Når det var ca 2km igjen til mål så Zuko en mus han bare MÅTTE hoppe etter, dette resulterte i at han surret seg i baklina og trengte hjelp til å komme seg løs igjen. Alaskanspannet trakk da naturligvis fra.

Carina kom inn til en 2.plass, mens Trond kom inn på 3.plass. Det holdt til merittering 1.premie for begge spannene.

Vi er alle storfornøyd med løpet. At Trond kom på 3. plass på tross av at han kjørte slede for 3. gang og hadde en tung treslede er kjempegøy. Håper vi kan få til løp til neste år også.