Utstilling i Bodø 2023

24.06.2023

Denne gangen var de tikke vi som var på utstilling, men valpekjøper Trond Arne Liavik og Akria (Bjørgaskogen's CA Kya) fra CA-kullet. Dette var første gang i ringen for både hund og eier.

Akira


24.06.2023 - VG.BK 2.BKK - Dommer Zorica Blomqvist

korrekt hode ønsker mye sterkere nakke og overlinje bedre plassert kryss og hale trenger mer substans og muskulatur for alder ønsker sterkere vinkler trenger bedre presentasjon i ringen 24.06.2023 - Exc.BK 2.BKK - Dommer Carl-Gunnar Stafberg

trivelig helhet, bra tispe hode, bra bitt, litt kort hals, stram rygg, litt løs i front, bra bakstel, bra pels, rør seg bra fra siden

En skildring fra Trond Arne

Utstilling i Bodø (Saltenutstillinga), 24-25 juni

12 dager før utstillingen bestemte vi oss for å ta en helgetur til Bodø, og det passet fint da vår sønn tok sommerferie fra skolen. Det ville da bli en liten ferietur kombinert med utstilling!

Bestilling av overnatting ble fikset på campingen i Saltstraumen og påmelding til utstillingen klarte vi å fikse med litt erfaren hjelp fra Carina. Det meste på skjemaet er selvforklarende, men det var jo greit å få alt riktig med en gang.

Dette ville bli første utstilling både for den firbente og oss tobeinte, og treningsgrunnlaget for utstilling var syltynt. Her var det bare å ta et skippertak – og håpe på det beste. Målsetningen for utstillinga var kun å få en positiv opplevelse for hund og handler samt komme gjennom første runde slik at Akira fikk en bedømmelse 😊

Den spesifikke utstillingstreninga ble kombinert med mine daglige løpeturer med Akira der vi la inn et par stopp for «ringtrening». Jeg hadde en viss formening om hva som skjer på utstillingsdagen, men et lite dypdykk på NKK's sine hjemmesider og mange meldinger til Carina så hadde jeg en teoretisk kontroll. Den lille treninga vi klarte å få til fungerte for så vidt greit, men samtrening med andre hunder var helt fraværende.

Ulike forkortelser kommer man borti både i jobb og i private sammenhenger – og også på hundeutstillinger. Som sagt så var ambisjonsnivået lavt, men jeg liker å sette meg inn i helheten på det vi skal delta på så her var det bare å sette seg inn i både BIR, VG, 4.BKK, CK, CERT, BTK osv osv… Man kan jo bli svett av mindre, men etter å ha plaget Carina med masse meldinger så klarte jeg å få et helhetlig bilde på det som skjer på en hundeutstilling. Da sønnen vår spurte om hva Akira ville få, måtte jeg briefe litt og si at jeg håpet hun kanskje kunne få VG. Svaret fra den håpefulle kom kjapt; «Æ håpe Akira får Dagbladet», undres hvem han slektes på… 😊

Utstillingsdagene:

Selve utstillingen var lagt til Bestemorenga – et idyllisk område noen kilometer utenfor sentrum. Vi ankom i god tid før frammøtetidspunktet, og både pass og startnummer (unnskyld, katalognummer) var på plass. Det var totalt 4 Siberian Husky som stilte til start begge dagene. Nervøsiteten var under kontroll, men jeg var spent – spesielt om jeg klarte å få Akira til å stå i ro under bedømmelsen. Selve føringen i ringen mente jeg ville gå bra. Fasiten ble det motsatte på begge dagene!

Vi slapp heldigvis unødvendig venting på lørdagen, og vi møtte i ringen (som egentlig var en skråstilt rektangulær bane 😊 ) som annonsert presis kl 11:00. Det ble etter hvert vår tur, og en hyggelig dommer kom mot oss og ønsket at jeg skulle vise tennene til Akira. Alt såre vel, og det var tid for litt løping i en rektangulær ring – som vi hvert fall ikke hadde øvd på! Det medførte et par innlagte kenguruhopp på Akira, men jeg mistenker sterkt at det ville skjedd i en ekte ring også 😊 Jeg fikk kontroll, og følte selv at vi kom greit fra det. Da dommeren ga «Very good» var jeg strålende fornøyd! Vi måtte en ny runde i ringen for å få plassering i BK-klassen, og det endte med en solid pallplassering (2.BKK) da det kun var 2 hunder med her… Bedømmelsen for SH var over nesten før den hadde begynt, men vi dro derfra med en god følelse og en blå rosett!

Søndagen forløp egentlig på samme vis, men det ble mer venting før klassen skulle inn i ringen. På Dogshows må det lages litt show, så Akira ville også denne dagen vise fram sitt eminente kengurusprang både til dommer og tilskuere. Vi fikk likevel til en grei framvisning, og det gikk helt fint da dommeren skulle sjekke Akira. Han brukte god tid, og Akira oppførte seg veldig eksemplarisk. Jeg fikk stotret fram til dommeren at dette var vår første utstilling, men den hyggelige svenske dommeren svarte: «Det här går väldigt bra!». Resultatet ble faktisk mer enn bra – en særdeles hyggelig «Excellent»! 😊 Dette innebar en ny tur i sekretariatet for kjøp av en rød rosett!

Alt i alt en veldig positiv opplevelse for oss, og vi blir sikkert å delta på flere utstillinger etter hvert. Litt mer grunntrening og sammen med andre hunder vil nok medføre at presentasjonen i ringen kan bedres!

Takk til Salten Brukshundklubb for et fint arrangement, og veldig trivelig å møte kjenninger fra sledeløp man tidligere har deltatt på. Tilslutt stor takk til Carina som har tålmodighet å svare på alle slags merkelige spørsmål og kommer med gode råd og tips.   

Med premieringen fra utstilling mangler Akira bare en 1.premie fra løp for å være Trekkhundchampion (NTCH). Vi synes alltid det er gøy når hunder fra vårt oppdrett gjør det bra i konkurranser, det være seg utstilling eller løp. Håper å treffe Akira på flere utstillinger fremover.