Nyheter

Denne gangen var de tikke vi som var på utstilling, men valpekjøper Trond Arne Liavik og Akria (Bjørgaskogen's CA Kya) fra CA-kullet. Dette var første gang i ringen for både hund og eier.

Denne gangen var utstillingen litt lengre unna. Vi fikk heldigvis hundepass slik at både Carina og Andreas kunne være med. Hundene som skulle stilles var Arti, Tara og Becket. Vi var veldig spente på hvordan det ville gå denne gangen da ingen har fått mer pels siden sist.

Denne gangen hadde vi 4 hunder påmeldt, men ettersom Zuko fikk det han trengte i Sverige valgte vi å ta med 3 juniorer fra IA-kullet. Samtidig stilles Chygge på utstillingen på Bardu Villmarksmesse.

Vi valgte å ta med Zuko og Ursa på Utstilling i regi Svensk Polarhundklubb i Piteå. Ettersom det er mangelfullt med utstillinger i Norge som har gode dommere tok vi derfor turen sørover.

Chygge var hos Anicura Finnsens den 03.05.2023 og tok HD-røntgen. Svaret fra NKK kom 04.05.2023 og hun fikk diagnosen A.

Vi startet sesongen med store forhåpninger om mange løp og mye morro. Det gikk ikke helt som planlagt.

Alapmoenløpet

02.04.2023

Vanligvis er det snømangel som er problemet, men ikke denne gangen. Det startet å snø dagene før løpet, og det var ikke små mengder. Løpet måtte derfor utsettes til søndag, noe som gjorde at vi måtte få plass til både barndåp og hundeløp samme dag.

Degen i dag ble brukt til langtur. Det er Carinas første langtur siden desember 2018, så dette er lenge etterlengtet

Det var mye frem og tilbake om hvilken klasse vi skulle kjøre. Vår opprinnelige plan var å kjøre 60km og låne bort 3 hunder til Trond slik at han kunne kjøre 20km, men som følge av Andreas' skulderskade ble det 3 spann i 20km. Dette førte til at Trond fikk nesten det samme spannet som Rislaløpet, Tanana ble byttet ut...

Beaskadas 2023

06.01.2023

Vi har flere ganger forsøkt å kjøre Beaskadas, men av ulike årsaker har vi ikke fått det til før i år. Vi var veldig spente da dette var det lengste løpet vi hadde kjørt hittil og vi ikke følte at vi hadde fått trent optimalt. I tillegg har Andreas problemer med venstre arm og vi var ikke sikre på om...