Alapmoenløpet

02.04.2023
Vanligvis er det snømangel som er problemet, men ikke denne gangen. Det startet å snø dagene før løpet, og det var ikke små mengder. Løpet måtte derfor utsettes til søndag, noe som gjorde at vi måtte få plass til både barndåp og hundeløp samme dag.

Vi startet dagen med tidlig foring og masse løping i løpegården for hundene. De måtte nemlig få gått skikkelig på do ettersom de skulle være med i barnedåp. Påkledning til dåpen tok sin tid, det var første gang Andreas brukte koften sin og komagbånd kan være kompliserte. Avreisen ble litt forsinket og vi rakk derfor ikke kirka. Men ellers var det en hyggelig barnedåp som ble litt kortere enn planlagt ettersom vi måtte komme oss til Alapmoen for løp. Skifiting av klær før kjørermøte gikk over all forventing. 

Løpstraseen var endret ettersom snømengdene var såpass store at det ikke lot seg gjøre å kjøre opp. Det ble en loop som måtte tas 2 ganger og løypa ble litt kortere. Andreas var veldig lettet over at den værste bakken var ute ettersom han har dårlig kondis, Trond var skuffet.

Trond startet som nummer 2 med Bjørgaskogen's CA Kya (Akira) & Kazan i lead, Arven av Vargevass & Bjørgaskogen's CA Zuko i wheel. Dette var Akiras første løp hvor hun skulle gå i lead hele veien. Vi hadde full tiltro til at hun kom til å klare dette kjempefint, noe hun også gjorde. Det gikk i fin fart hele løpet, litt dårlige sledebelegg kunne merkes men ettersom vi aldri klarer å bestille når det er på lager må man bare kjøre med det man har. Det var mye løping for musher på dette løpet, og det var fint for Trond, ikke så fint for Andreas. 

Andreas startet som nummer 3 med Tanana av Viddashusky & Tea av Viddashusky (Nanook) i lead, Bjørgaskogen's CA Iroh og Escada av Viddashusy (Heike) i wheel. Tanana er ikke en sprinthund og går konsekvent i trav. Dette er vanligvis egenskaper vi setter stor pris på, men på korte løp som dette er det fint med lederhunder som galopperer litt. Tanana skulle egentlig ikke gått dette løpet i lead, men ettersom Meta fikk en skade måtte hun steppe inn. Teamet jobbet i jevn trav hele løpet og kom inn 16 min etter vinner, noe vi er veldig fornøyde med.

Trond kjørte inn til en 2. plass og 1. premie på alle hundene i spannet. Andreas kom inn på 4. plass og fikk 3. premie på sitt spann. 

Dramaet på denne turen startet ikke før vi kom hjem og ikke kunne finne Heike. Han var i kassen når vi kjørte fra løpet, men ikke når vi kom hjem. Panikk er et dekkende ord for tilstanden som oppsto. Det ble straks ringerunde til både Alapmoen og de som kjørte etter oss fra løpet. Heldigvis hadde noen sett han på Nordkjosbotn og vi kjørte straks tilbake dit. Vi hadde stoppet for en liten snack på Circle K, så vi gikk ut fra at det var der han hadde hoppet av. Vi kom frem til at det var mest sannsynlig menneskelig svikt, og at vi hadde glemt å sette sikkerhetskroken på døra hans i hundehengeren, selv om tyveri også ble vurdert. Vi fikk hjelp av Line til å lete, og hun oppdaget han snikende rundt de parkerte trailerne bak bensinstasjonen. Heldigvis hadde han ikke løpt langt av gårde og vi fant han igjen rett etter midnatt. Heike hadde hatt det helt fint så det ut som, lukten tydet på at han hadde kost seg i en eller flere søppeldunker. Han kom heldigvis med en gang han hørte oss rope og gjensynsgleden var stor for alle. 

Vi må få takke Line for all hjelp med å finne Heike (og Andreas som startet leteaksjonen uten telefon og lommelykt). Må også takke Sigrid som hadde observert Heike på hjemturen og tilbød hjelp til leting.