Utstilling i Bjerkvik 2022

16.10.2022
For oss ble dette årets siste utstilling. Valget på hvem som skulle stilles var vanskelig, bortsett fra Iroh var det ingen som var helt sikre før dagen vi meldte på. Det endte med at Iroh, Ursa, Becket, Tara og Chygge ble påmeldt. Beklageligvis røytet Ursa all underullen uken før vi skulle stille, så hun ble ikke med.

Dagen vår startet kl. 05:30. Vi skulle rekke å fore hundene og hente Chygge fra elgjakt i Gratangen før utstillingen. Tidsplanen holdt, bare 10 min forsinket hjemmefra. Ettersom vi skulle stille 3 hunder på valpeshow ville vi ha god tid slik at de kunne få tid til å roe seg ned. Det skulle vise seg at de fikk tid til både å roe seg ned og gire seg opp igjen flere ganger. Oppmøtetiden for Siberian-valpene var 11, vi kom ikke i ringen før mye senere. Faktisk så sent at det nesten krasjet med at Iroh skulle i en annen ring, selv om hans oppmøte var 1230. Heldigvis lå ringene rett ved siden av hverandre så vi klarte å komme oss begge steder til riktig tid. 

Iroh - Exc BK. 1.BKK

Korrekte prop. Ganske stor, i øvre kanten. Korrekt hodeform. Trivelig uttrykk. korrekte ører, hals og overlinje. Tilstrekkelig forbryst. Korrekt brystkasse. Lang i lenden. Velvinklet bak. Lange poter. Tilstrekkelig steglengde. 

Iroh hadde fått nesten all pelsen tilbake etter røytingen i sommer, han manglet litt på lår og i halen. Han var ikke helt med på notene i ringen i dag, men viste seg ganske bra likevel. At dommeren skulle kjenne overalt er ikke noe Iroh alltid synes er gøy, men han er som oftes flink og lager ikke opptøyer.

Becket - HP BIM valp

7 mnd, Mask hann av god type, mørke vakre øyne, velpl ører, god hals og overl, velpl hale som bære høyt, aning lang i lenden, velvinkl fram og bak, effektive kraftfulle bev bak, valpete bev i front, herlig gemytt og temp, velvist

Becket er litt vimsete så vi tenkte at enten går det kjempebra i ringen, ellers går det ikke i det hele tatt. Heldigvis var det førstnevnte som slo til. Becket var kjempeflink og dommer fikk kjenne på hele han uten problemer. Skinkeost på tube er det kuleste i verden. 

Tara - HP BIR valp

7 mnd, fem tispe av god kval, mørke vakre øyne, velpl valg ører, elegant hals og overl, velpl hale, godt bryst men kunne ønske mer utfylt, mod vinkl foran og bak, god bev, herlig temp, velvist 

Tara er litt mer forsiktig enn sine brødre. Hun synes det var litt skummelt i hallen først, men det tok ikke lang tid før hun varmet opp. I ringen var hun rolig og veldig flink selv om hun ikke er helt fan av utstillingsbåndet. 

Chygge - HP BIR valp

5 mnd, fem tispe av god type, vakkert hode og uttrykk som trenges å fylles ut, velpl ører, god hals og overl, velpl velbåren hale, velvinkl fram og bak, godt bryst under utv, ok bev, herlig temp, velvist 

Chygge kom rett fra elgjakt til utstilling. Hun var veldig glad for å se både Carina og Andreas igjen etter flere uker på jakt. Hun synes utstilling var veldig gøy (kanskje ikke like gøy som jakt). Tenk all den oppmerksomheten fra dommer, litt rar kos, men kos er kos.

Selv om valpeshow 'ikke teller' som premiering valgte vi å stille dem likevel. Vi ser på det som en god trening og når vi ikke hadde noen andre voksne som trengte å stilles hadde vi tid å ta med noen yngre. Valpene ble slitne etter lang ventetid, Tara og Chygge la seg likegodt og sove. Becket fikk komme ut i bilen ettersom han ikke skulle til BIG valp finalen. 

Så må vi få si takk til Trond, Solfrid og Emrik som hjalp oss med logistikken når tiden ble så knapp. Håper vi treffer dere og Akira (Bjørgaskogen's CA Kya) på neste utstilling.

Nå som utstillingsåret er over kan vi fokusere helt og fullt på løpssesongen. Vi har flere løp på tapeten og Andreas er allerede påmeldt TobaccoTrail 2023 og LaplandQuest 2023.