Beaskadas 2024 2x50km

15.01.2024

12.01.2024 – Vi startet hjemmefra helt etter tidsplanen. Vi hadde en tenkestopp før vi kjørte og kom ikke på noe som vi hadde glemt, her hadde vi selvsagt overvurdert våre egne evner. Følgende ting var gjenglemt: Toalettsaker, sokker til Carina og kaken til premieseremonien som vi bakte. Dette kom vi på sånn ca. midt mellom Nordreisa og Alta. Vi kunne altså ikke snu. En plan ble raskt lagt og vi gikk til innkjøp av gele. Tanya stilte med bolle og vannkoker og gelen ble faktisk veldig god. Tanya kunne også spise den så det var kanskje lurere uansett. Vi hadde leid rom på Suolovuopmi Fjellstue, noe vi var veldig glade for. Rommet var kjempefint. 

13.01.2024 – Starten gikk fra kl 10. Andreas startet sist i klassen og Tanya som nummer 2. Carina klarte selvsagt å tryne når hun skulle hjelpe Andreas ut, men det gikk bra. Da Andreas var vel avgårde oppdaget Carina at noen frivillige kom med Fersken og Sprig. Total forvirring i noen sekunder før årsaken kom frem. Tanya og spannet hennes hadde kjørt rett frem over en veranda i stedet for å ta til høyre. Tanya ble derfor ufrivillig start nr. 3. Når hun kom seg på riktig løype gikk alt mye bedre.

For å lese hvordan kjørerne opplevde løpet trykk på linken: Tanya eller Andreas

Alle 3 spannene i 2x50
Alle 3 spannene i 2x50

På dette løpet hadde Carina selskap som handler av Inger-Lise. Det var veldig fint å ikke være helt alene og vente på at kjørerne skulle komme tilbake. Handlerteamet fikk fraktet depotbaggene og høyet til sjekkpunkt Suolovuopmi, som nå befant seg på andre siden av veien ca. 15 min gange (i alle fall med depotbag). Vi hadde fulgt reglene, trodde vi, og hadde ikke pulk noe mange andre hadde. Vi konkluderte med at handler hadde lov å ha pulk, men at kjørerne måtte dra baggen uten. Neste gang blir det kanskje pulk. Både Andreas og Tanya kjørte raskere enn vi hadde beregnet så handlerne måtte ned igjen med vann. Timingen var perfekt for Tanya kom rett etter at Andreas var ferdig med å stelle sine hunder. Etter å ha sjekket med arrangør hva Andreas kunne hjelpe Tanya med fikk de 2 kjørerne startet opp med Tanya sitt spann. Handlerne måtte her gå litt unna å le. Helan (Andreas) og Halvan (Tanya) var alt for komiske til å la være å le av. Prosjektet med frontanker tok mye lengre tid enn antatt, ingen av kjørerne kom på å ta frem spaden å bare grave ned ankeret. De fikk ankeret festet slutt og hundene fikk både mat, høy og stell så Tanya klarte seg fint.

Klar for mat
Klar for mat

Ca 2 minutter (sånn føltes det) etter at vi var kommet inn og hadde fått av oss klærne ringte de fra sjekkpunktet. Tara hadde åpnet bronsjekroken på sjekkpunktwiren og var løs. Litt panikk oppsto da vi vet at det er rein i nærheten. Heldigvis var Tara mer opptatt av sjekkpunktet og ble raskt satt fast igjen. Fersken var også løs, men hun brukte tiden til å sove i stedet for å løpe rundt som en tulling. Nakkelinene ble satt på i tillegg til wirenakkelinene og ingen flere hunder kom seg løs.

Utkjøring fra sjekkpunkt gikk ganske smertefritt. Andreas gjorde noen byttinger i spann-oppsettet, men rakk ikke å få på alle baklinene før hundene startet av gårde. Han fikk god hjelp av hyggelige frivillige og kom seg ut på sporet.

Tanya startet litt senere, men hun hadde litt mer rutinerte hunder som ikke orket å lage noe drama før start. De ligger og slapper av frem til starten går. Vi hadde diskutert litt i teamet og bestemt at Fersken ikke skulle gå andre etappe. Så Tanya kjørte av gårde med 6 hunder.

Handlerteamet startet så opprydningen. Samle inn høy og sortere depotene slik at riktig utstyr dro til rett hjem. Det tok ganske lang tid å sortere dekken. Carina kunne ikke finne de svært synlige lappene Tanya hadde i nakken på sine. Etter tredje runde ble de endelig funnet, og alt kunne legges der det skulle.

Andreas: Zuko, Butler, Becket, Arti, iIroh, Heike, Arven , Tara

Tanya: Tanana, Kazan, Rashka, Letta, Sprig, Kento, Fersken (ble tatt ut på sjekkpunkt)

1,plass Ida-Helene 2.plass Andreas 3.plass Tanya
1,plass Ida-Helene 2.plass Andreas 3.plass Tanya

Vi hadde håpet Andreas skulle være inne før 24.00, det tidskjemaet sprakk med 16 minutter. Han kom inn på 00.16 og andreplass. Alle hundene fikk 1.premie. Tanya hadde vi beregnet inn før 01.00. Hun holdt sitt skjema og kom inn til 00.41. Også Tanya sine hunder fikk 1.premie. Vi har dermed 2 nye trekkhundchampioner på kennelen Bjørgaskogens CA Iroh og Kazan.

Alt i alt er vi fornøyde med resultatene. Tanya hadde en fin tur med rutinerte hunder mens Andreas hadde litt problemer med sitt unge uerfarne spann. Vi har alle lært mye og vi vil ta det med oss videre å trene på det som ikke gikk så bra. Neste løp for Andreas er Gold Rush Run 170km og for Tanya er det Troms Quest 20km RNB1.